02. maijs, Ceturtdiena
Vārda dienas: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Sākuma lapa » Sabiedrība » Saskaņas centrs iestājas pret fiskālo disciplīnu
Saskaņas centrs iestājas pret fiskālo disciplīnu
Autors: NRA.lv / 10. aprīlis 2012, 13:35
Kreiso spēku pārstāvji, Saskaņas centra Saeimas frakcija norāda: jaunais Eiropas fiskālais līgums nepasargās no jaunām krīzēm, bet kaitēs valsts izaugsmei.


Līdz ar to SC ir pret jaunā Eiropas starpvaldību Līguma par stabilitāti, koordināciju un pārvaldi Ekonomiskajā un Monetārajā savienībā spēkā stāšanos, pret Līguma ratifikāciju LR Saeimā un pret Līgumā pieprasīto normu ieviešanu Latvijas likumdošanā. SC neatbalsta LR Fiskālās disciplīnas likuma pieņemšanu un attiecīgo grozījumu veikšanu Satversmē, lai konstitucionāli nostiprinātu fiskālās taupības politiku.

Līgums balstās Eiropas Savienībā piekoptajā ekonomiskās bardzības politikā (austerity policy), kuru Latvijas valdība politiski korekti sauc par taupības vai finanšu stabilizācijas politiku. Tās priekšrocības ir teorētiski nepamatotas un izriet no pieņēmumiem, nevis pierādījumiem. Šī politika neļaus valstij nepieciešamā apjomā uzsākt investīcijas infrastruktūrā, zinātnē, izglītībā un samilzušo demogrāfijas izaicinājumu risināšanā. Rezultātā Latvija globālajā tirgū ilgtermiņā nenovēršami zaudēs savu konkurētspēju, kas var apdraudēt valsts un nācijas tālāku pastāvēšanu.

Līgums kalpo Eiropas ekonomiski attīstīto eksportētājvalstu dominances nostiprināšanai un finanšu sektora stabilizācijai, t.i. bankām, nevis darbavietu un reālās ekonomikas attīstībai.

Līgumā ietvertais fiskālās disciplīnas piespiedu mehānisms un ārējās sankcijas par līguma noteikumu neievērošanu ir pretrunā ar Latvijas suverenitāti.

SC uzskata, ka dalībvalstu turpmākās bezatbildīgās aizņemšanās apturēšanai nav jāpieņem jauni regulējumi, bet ir jāpilda jau esošie ES dokumenti, kuri pietiekoši skaidri dalībvalstīm nosaka fiskālās taupības prasības, kuras Latvija jau pilda.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Saskaņas centrs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats