27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Sabiedrība » Sabiedriskā transporta šoferiem par radio klausīšanos būs jāmaksā
Sabiedriskā transporta šoferiem par radio klausīšanos būs jāmaksā
Autors: NRA.lv / 5. aprīlis 2012, 14:23
Daudziem autobusu šoferiem šī varētu būt pēdējā nedēļa, kad, stūrējot pa ielām, atļauts bezrūpīgi klausīties radio, ziņo portāls Diena.lv.


Izpildītāju un producentu tiesību sargātāji nākamnedēļ sāks informēt sabiedriskā transporta uzņēmumus par nepieciešamību iegādāties publiskā izpildījuma licences tiem transportlīdzekļiem, kuros skan mūzika.

Rīgas satiksmes (RS) pārstāvis Viktors Zaķis norādīja, ka RS nekādām licencēm uzņēmums naudu visdrīzāk neatvēlēs. Tas nozīmē, ka šoferiem, visticamāk, būs jāstrādā klusumā, jo RS licenču izplatītāji nekādas atlaides nedos. Tikpat nepielaidīga nostāja, neskatoties uz Eiropas Savienības Tiesas (EST) zobārstniecībām labvēlīgo spriedumu, Latvijā ir arī pret zobārstu kabinetiem, kuriem jāmaksā par tajos skanošo mūziku.

"Pagaidām vairāk laika veltījām taksometru kompānijām, citu sabiedrisko transportu sāksim apzināt nākamnedēļ. Runājot par taksometriem, šobrīd izsniegtas licences 129 taksometriem, procesā ir vēl 90 licences," stāsta Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības (LaIPA) pārstāve Natālija Angelovska.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Rīgas satiksme, Viktors Zaķis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats