28. aprīlis,
Vārda dienas: Gundega, Terēze
Sākuma lapa » Sabiedrība » Olšteina biedrība Sudrabas dēļ vēlas grozīt likumu
Olšteina biedrība Sudrabas dēļ vēlas grozīt likumu
Autors: Apollo.lv / 2. aprīlis 2012, 17:53
Biedrība «Brīvie demokrāti» vērsīsies pie koalīcijas partneriem ar piedāvājumu grozīt Valsts kontroles likumu, nosakot, ka viena un tā pati persona, par Valsts kontrolieri var būt trīs termiņus pēc kārtas.


Kā portālam «Apollo» pavēstīja Neatkarīgie deputāti: «Nav šaubu, ka pašreizējā Valsts kontroliere Inguna Sudraba ir valsts amatpersona ar izcilu reputāciju, kura devusi neatsveramu ieguldījumu gan valsts pārvaldes darbības pilnveidošanā, gan Valsts kontroles kā valsts augstākās kontrolējošās institūcijas attīstībā, līdz ar to ir jāpiedāvā kontrolierei turpināt uzņemto kursu un kandidēt uz vēl vienu pilnvaru termiņu.»

Lai nodrošinātu to, ka Valsts kontrolieris var strādāt trīs termiņus pēc kārtas, ir jāveic grozījumi Valsts kontroles likumā, kur pašlaik ir noteikts, ka viena un tā pati persona nevar būt par Valsts kontrolieri vairāk nekā divus termiņus pēc kārtas.

Grozījumus Valsts kontroles likumā biedrību «Brīvie demokrāti» pārstāvošie deputāti jau tuvākajā laikā sagatavos un virzīs izskatīšanai Saeimā, informē deputāti.

Līdz 2004.gadam Valsts kontroles likums noteica, ka Valsts kontrolieri amatā ieceļ uz septiņiem gadiem un šī amatpersona var tik ievēlēta atkārtoti. 2004.gadā veiktie grozījumi Valsts kontroles likumā noteica samazināt Valsts kontroliera pilnvaru termiņu līdz četriem gadiem un ne vairāk kā diviem termiņiem un tie tika pieņemti ar pamatojumu, lai «amatpersona nesaaugtu ar iestādi».

Brīvie demokrāti, uzskata, ka amatpersonai, kura savas darbības laikā ir devusi neatsveramu ieguldījumu Valsts kontroles attīstībā, ir jādod iespēja turpināt attīstīt, gan institūciju, gan valsts pārvaldes kontroli kopumā, norāda deputāti.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Brīvie demokrāti, Valsts kontrole

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats