27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Sabiedrība » Visvairāk administratīvo protokolu sastādīti par sabiedriskās kārtības noteikumu pārkāpšanu
Visvairāk administratīvo protokolu sastādīti par sabiedriskās kārtības noteikumu pārkāpšanu
Autors: Kate Namniece, BIZNESS.LV / 2. aprīlis 2012, 17:51
Rīgā visizplatītākie administratīvie pārkāpumi saistīti ar sabiedriskās kārtības noteikumu neievērošanu – par to sastādīti 3316 protokoli. Visbiežāk tā ir atrašanās sabiedriskajās vietās ar atvērtu alkohola pudeli, smēķēšana neatļautās vietās, atkritumu izmētāšana un citi pārkāpumi, liecina Rīgas domes Administratīvajā komisijā par 2011. gadu apkopotie dati.

Rīgas domes Administratīvās komisijas priekšsēdētāja Olga Veidiņa: „Diemžēl, statistika liecina, ka alkoholu lietojot un smēķējot pieķerti ļoti daudzi nepilngadīgie, kuri šādi „atpūšas” pēc skolas vai pat pārtraukumos starp nodarbībām. Pirmām kārtām, tā ir šo bērnu vecāku atbildība, jo ir runa par bērna drošību un veselību. Soda naudas šādos gadījumos var būt līdz 25 latiem.”

Pērn otrie visbiežāk sastādītie administratīvie protokoli bijuši saistīti ar pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas noteikumu pārkāpšanu – kopā 1857. Namīpašumu, zemesgabalu un citu teritoriju īpašnieki, pārvaldnieki vai lietotāji sodīti par nepienācīgu īpašumu kopšanu. Piemēram, teritorijā nav savākti atkritumi vai atstāti būvgruži, neapdzīvotai māja nav nožogota, u.c.

Pagājušajā gadā bieži sodīti arī Rīgas sabiedriskā transporta pasažieri, kas brauc bez biļetes – sastādīti 1437 šādi protokoli.

Samērā reti tikuši izskatīti protokoli par pārkāpumiem, kas saistīti ar uzrakstiem, zīmējumiem vai citādu ēku, žogu vai citu objektu bojāšanu. Kā secina Administratīvā komisija, šādos gadījumos ir grūti pieķert vainīgo personu.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: administratīvie pārkāpumi, Olga Veidiņa

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats