26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Amerika jaunajai partijai lieli plāni
Amerika jaunajai partijai lieli plāni
Autors: Aisma Orupe / NRA.lv / 19. marts 2012, 17:35
Rīgas vicemēra Andra Amerika dibinātā biedrība Gods kalpot Rīgai 17. martā pārtapa par partiju, kurai ir ambiciozi plāni – nākamajās pašvaldību vēlēšanās iegūt trešdaļu vietu Rīgas domē.


«Tiek dibināta unikāla partija, kādas līdz šim nav bijis. Tā būs lokālpatriotiska reģionāla partija, kas aizstāvēs Rīgas intereses un apvienos tās iedzīvotājus,» jaunās partijas dibināšanas kongresā uzsvēra tās līderis A. Ameriks. Līdz šim no visām politiskajām partijām galvaspilsētai nav bijis īsta labuma, partiju programmās tai bijusi pakārtota loma. Nu Rīgai būs savs politiskais spēks, kuram par programmas pamatu ņemta galvaspilsētas ilgtermiņa attīstības stratēģija līdz 2015. gadam. Turklāt katrai no 58 Rīgas apkaimēm tiks izveidota sava attīstības programma, kā arī izstrādāta rīcības programma, kā sasniegt izvirzītos mērķus. Kā tuvākos partijas uzdevumus A. Ameriks nosauca: nodrošināt visus bērnus ar vietām bērnudārzos, sabiedriskajā transportā ļaut par velti braukt ne tikai pensionāriem, bet arī skolēniem, raksta NRA.lv.

«Gods kalpot Rīgai nebūs ne kreisa, ne labēja partija. Esam reģionāla organizācija un sadarbosimies ar visām tām partijām, kas grib celt dzīves kvalitāti mūsu pilsētā,» teica vicemērs, piebilstot, ka līdz šim laba sadarbība veidojusies ar mēru Nilu Ušakovu un Saskaņas centru (SC) – kopā ar šo spēku izdevies Rīgā viena sasaukuma laikā izdarīt vairāk nekā diviem iepriekšējiem sasaukumiem kopā ņemot. Vai jaunā partija pašvaldības vēlēšanās startēs kopā ar SC – par to vēl tikšot lemts partijas kongresā rudenī. «Patlaban izvirzām mērķi iegūt 1/3 vietu nākamajā Rīgas domē. Mūsu mērķi ir ambiciozi, bet tiem ir pamats, jo mūsu partijai ir liels atbalsts, turklāt tā nav ne krieviska, ne latviska, bet daudznacionāla – gluži tāpat kā Rīga,» norādīja A. Ameriks. Iesāktais ceļš nebūšot viegli ejams, daudzi konkurenti jau pirms partijas izveides mēģinājuši jauno partiju apbērēt, taču partijas biedrus kritika nebiedējot, bet vēl vairāk stiprinot pārliecību, ka izvēlēts pareizais virziens.

Arī pārējie runātāji pauda pārliecību, ka partijai izdosies sasniegt iecerēto. Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane kā vienu no partijas trumpjiem nosauca ne tikai «izglītotu, līdzsvarotu, mērķtiecīgu līderi, bet arī gudru komandu». Otrs tās trumpis – tā ir daudznacionāls politiskais spēks, kuram varētu izdoties apvienot šobrīd tik sašķelto sabiedrību. «Lēta nacionālisma vietā liksim pozitīvo patriotismu. Visi taču esam kristieši – luterāņi, pareizticīgie, katoļi... Nu nevar būt tā, ka 300 000 cilvēku nav balsstiesību,» sacīja Rīgas domnieks Juris Šmits, atgādinot, ka kongress notiekot zīmīgā datumā – 17. martā, Svētā Patrika dienā.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Ameriks, Gods kalpot Rīgai

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats