26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Premjers pozitīvi vērtē Repšes atgriešanos politiskajā dzīvē
Premjers pozitīvi vērtē Repšes atgriešanos politiskajā dzīvē
Autors: Apollo.lv / 2. marts 2012, 16:38
Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) pozitīvi vērtē bijušā finanšu ministra Einara Repšes atgriešanos politiskajā dzīvē.


Sarunā Latvijas Radio premjers norādīja, ka tas, ka Repše iesaistījies jaunas biedrības veidošanā, nav nekādā pretrunā ar viņa statusu «Vienotībā».

«Es pozitīvi vērtēju, ka Repšes kungs ir nolēmis atgriezties tādā sabiedriskajā un politiskajā dzīvē. Es arī augstu vērtējo to sadarbību, kas man ar viņu bijusi, strādājot divās valdībās,» sacīja premjers.

Dombrovskis arī vēlēja veiksmi jaunajai biedrībai, un pauda cerību, ka ar to veidosies laba sadarbība, raksta Apollo.lv.

Kā ziņots, nodibināta jauna biedrība «Latvijas attīstībai», kuras dibināšanā piedalījies Repše, kā arī uzņēmēji Olafs Berķis un Valerijs Belokoņs, aģentūrai LETA iepriekš sacīja organizācijas dibinātājs Edgars Jaunups (V).

Biedrība izmantos visus nepieciešamos līdzekļus, lai sasniegtu organizācijas izvirzītos mērķus, tāpēc nenoliedz iespēju līdzās biedrībai izveidot arī politisko partiju, aģentūrai LETA sacīja Repše.

Viņš gan piebilda, ka jautājums par partijas dibināšanu nav pirmā aktualitāte.

Vienā no biedrības dibināšanas tēzēm pausts: «Latvijā nepieciešams uzturēt sabalansētu nodarbinātības un imigrācijas politiku, veidojot augstas pievienotās vērtības ekonomiku, kas ļautu efektīvi iekļaut tautsaimniecībā visus mūsu valsts darbspējīgos iedzīvotājus neatkarīgi no tautības un neradītu papildus nepieciešamību pēc darbaspēka imigrācijas.»

Biedrības «Latvijas attīstībai» dibinātāju vidū ir uzņēmēji, politikas, tiesību un tautsaimniecības eksperti: uzņēmēji Donāts Vaitaitis, Uldis Mierkalns, Ainārs Ščipčinskis un Agris Strautnieks, tiesību eksperte Baiba Fromane, politiķi Jaunups un Dans Titavs.

Biedrība piedāvās savu redzējumu un risinājumus, aicinās vienoties un rīkoties. Latvijas elitei, pēc biedrības domām, ir jāsaprot, ka pienācis laiks izbeigt konfrontāciju un sākt kopīgu darbu Latvijas attīstībai, teikts paziņojumā.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Einars Repše, Valdis Dombrovskis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats