02. maijs, Ceturtdiena
Vārda dienas: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Sākuma lapa » Sabiedrība » Pauls: esmu dziļā fuktukā
Pauls: esmu dziļā fuktukā
Autors: Apollo.lv / 29. februāris 2012, 12:48
«Es teikšu, ka esmu dziļā fuktukā!» - tā, komentējot mūža iekrājumu zaudēšanu «Latvijas Krājbankā», izsakās komponists Raimonds Pauls.


«Visu laiku saduros ar dažādām cūcībām. Visu laiku tieku ierauts kaut kādās tādās lietās, kas man ir visādā ziņā nepatīkamas – mans vārds tajās figurē, un ko lai es daru?» tā, sākoties intervijai laikrakstam «Lietišķā Diena», retoriski jautā komponists Raimonds Pauls, kura vārds šobrīd tiek minēts saistībā ar teju katru otro skaļo notikumu Latvijā, raksta Apollo.lv.

Viņš intervijā, runājot par apņemšanos vērsties Satversmes tiesā (ST), norāda: «Es ļoti labi paredzu, ka nekāda rezultāta tur nebūs. Esmu diezgan stingri par to pārliecināts. Mēs – vairāki tā saucamie cietēji – satikāmies. 20 gadus caur šo banku gāja manas autortiesības un citi ienākumi. Tā tas bija jau kopš padomju laikiem, jo tā bija banka, kas nesa Latvijas vārdu.»

Pauls vēlreiz par aizskarošiem sauca izteikumus, ka noguldītājiem pašiem jāizvēlas, kurās bankās glabāt savu naudu.

«Vai tad mēs neesot zinājuši, ka tā banka ir kaut kādiem kriminālajiem elementiem pārdota, starp citu, ar valsts iestāžu atbalstu, jo bez tā šādu kompāniju nemaz nevarēja nopirkt. Kā šo valsts iestādi sauc, mēs visi labi zinām,» saka Pauls.

Viņš norāda: «Paradoksālākais ir tas, ka gadījumā, ja arī kaut kādu naudu izdosies atgūt, to atdos tai iestādei, kura faktiski ir vainīga bankas krahā. Turpmāk es savā žargonā vairs neteikšu, ka esmu dziļā ... Es teikšu, ka esmu dziļā fuktukā! [FKTK jeb sarunvalodā iegājies Finanšu un kapitāla tirgus komisijas nosaukums].»

Pauls norāda: «Ar kādām tiesībām to visu pieļāva cilvēki, kuri saņem milzīgas algas – līdz pat astoņiem tūkstošiem latu mēnesī? Turklāt tas viss notika, kad nebija pagājuši ne trīs gadi kopš «Parex» bankas kraha, kas bija viena no lielākajām bankām.»

Jautāts, kāpēc viņš vēršas ST, ja uzskata, ka nekāda labuma nebūs, Pauls norādīja: «Lai vismaz kaut kur parādās šī problēma. Mani interesē, kā reaģēs ST. Ja ST pateiks, ka viss ir kārtībā, es sākšu domāt – mīļie cilvēki, te var zagt un darīt, ko grib. Nesaprotu, kāpēc nauda atgūšanas gadījumā nepienākas tieši noguldītājiem. Lai man tikai paskaidro, vai tā var darīt. Kur tagad ir ģenerālprokurors? Neviens netiek ne apcietināts, ne tiesāts. Neko citu jau mēs nevaram panākt.»

«Par drošību saistībā ar Latvijas bankām es nerunāju. Ja man būs nauda, es visu aizvedīšu prom no Latvijas. Visu!» - saka Pauls, bet, jautāts, uz kurieni, norāda: «Vienalga uz kurieni. Mēģināšu noslēpt. Šādi ar manu naudu notiek manā mūžā jau otro reizi.»


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Latvijas Krājbanka, Raimonds Pauls

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats