03. maijs, Piektdiena
Vārda dienas: Gints, Uvis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Gaismas pils lasītājiem būs pieejama tikai 2013. gadā
Gaismas pils lasītājiem būs pieejama tikai 2013. gadā
Autors: Viktorija Silicka / NRA.lv / 13. februāris 2012, 16:43
Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Egle jautāta vai atklāšanas dienā Gaismas pils darbosies pilnvērtīgi, atbild, ka 2013. gadā notiks pakāpeniska pārcelšanās uz jaunajām telpām, kuras laikā bibliotēkas darbs netiks pārtraukts. Latvijas Nacionālās bibliotēkas darba laiks būs 74 stundas nedēļā. Ir paredzēts, ka darbosies arī diennakts lasītava, ziņo I. Egle.


Iepriekš termiņš darbu beigšanai Gaismas pilī bija noteikts 2012. gada 18. novembris. Daudzviet atrodama dažāda informācija, kā arī viedokļi, ka bibliotēku varētu atklāt tikai 2013.gada septembrī. Kultūras ministrijas(KM) Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta īstenošanas nodaļas vadītājs Indriķis Builis atbild, ka darbu uzraudzībai izstrādāts un LNB projekta īstenošanas Uzraudzības padomē saskaņots detalizēts veicamo darbu grafiks. Latvijas Nacionālas bibliotēkas būvniecības pabeigšanas termiņš 2012. gada 18. novembris ir noteikts Kultūras ministrijas un Nacionālo būvkompāniju apvienības līgumā. I. Builis nepauž nekādas bažas par iespējamu darbu aizkavēšanos, raksta NRA.lv.

Projekta līguma cena noteikta kā 135,2 miljoni, kopā ar PVN. I. Builis atzīst, ka 135,2 Ls ir akceptētā līguma summa, kas nav mainīta. Līdz šā gada sākumam ir paveikts 58% no kopējā būvapjoma, un to kopējās izmaksas nav pārkāpušas līgumā tāmē noteiktās izmaksas, vērtējot atlikušo darbu izpildi, var prognozēt, ka LNB ēkas būvdarbu faktiskās izmaksas iekļausies sākotnēji akceptētajā līguma summā, vērtē I. Builis.

Nacionālās būvkompāniju apvienības būvdarbu vadītājs Valdis Koks informē par projekta attīstību - janvārī ir uzsākti sienu apdares darbi, turpinās ģipškartona sienu montāža un ar tām saistīto inženiertīklu montāža, kā arī jumta apdares montāža. Būvlaukumā strādā 350 strādnieki.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Gaismas Pils, Ilze Egle, Latvijas Nacionālā bibliotēka

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats