26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Lembergam atkal jāstājas Londonas tiesas priekšā
Lembergam atkal jāstājas Londonas tiesas priekšā
Autors: IR.lv / 7. februāris 2012, 9:30
Nākampirmdien, 13.februārī, Ventspils mēram Aivaram Lembergam atkal būs jāstājas Augstās tiesas Karalienes tiesas departamenta Komerctiesas jeb Londonas tiesas priekšā, vēsta portāls „pietiek.com".


Par Lemberga plāniem nākamo nedēļu pavadīt Londonā saistībā ar tiesvedību a/s „Latvijas kuģniecība" (LK) kuģu frakts lietā, liecinot viņa lūgums par atļauju izbraukt no valsts. Lūgums iesniegts Rīgas apgabaltiesā. Kā informē portāls, Latvijas tiesu Lembergs arī informējis, ka izbraukšanas iemesli saistīti ar tiesvedību Londonā. Tā kā Ventspils mērs atradīsies Londonā, nākamnedēļ Rīgas apgabaltiesā nenotiks neviena tiesas sēde ar Ventspils mēru saistītās krimināllietas iztiesāšanā, raksta IR.LV.

Pagaidām gan neesot precīzi skaidrs, par ko tieši Londonā 13.februāra tiesas sēdē tiks lemts, raksta portāls.

Kā zināms, tiesvedība Londonā notiek lietā, kur prasītājs ir a/s "Latvijas kuģniecība" (LK) meitasfirma "Antonio Gramsci Shipping Corporation" un citas kompānijas, kas saistītas ar LK frakts darījumiem.

Kā iepriekš ziņots, pērngada 20.aprīlī Anglijas tiesa nolēma, ka Lembergam līdz turpmākam tiesas rīkojumam ir aizliegts jebkādus savus aktīvus ar vērtību līdz 135 miljoniem ASV dolāru izvest no Anglijas vai Velsas, jebkādā veidā no tiem atbrīvoties, rīkoties ar tiem vai samazināt to vērtību.

Iesaldēšanas arests attiecas uz visiem Lemberga aktīviem neatkarīgi no tā, vai aktīvi ir vai nav uz viņa paša vārda, un neatkarīgi no tā, vai aktīvi ir atsevišķs īpašums vai kopīpašums. Tiesas rīkojuma izpratnē aktīvi ietver jebkuru aktīvu, no kura personai ir tieša vai netieša vara atbrīvoties vai vara rīkoties ar to tā, it kā tas šai personai piederētu.

Rīkojums zaudētu spēku, ja Lembergs sniegtu nodrošinājumu, iemaksātu tiesai 135 miljonus ASV dolāru vai sniegtu nodrošinājumu šādas summas apmērā citā veidā.

Ņemot vērā, ka Lembergs atrodas Latvijā, pieteicēji - aptuveni 30 kompānijas - bija vēlējušies legalizēt un izpildīt Anglijas tiesa rīkojumu Latvijā, kā arī nodrošināt nolēmuma izpildi. Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa lūgumu apmierināja.

Pēdējā Londonas tiesas sēde notika pērn 16.novembrī.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aivars Lembergs, Iesaldēšanas arests, Londonas tiesa

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats