27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Sabiedrība » Valsts prezidents: mani nolamā, kad aicinu «nededzināt kūlu»
Valsts prezidents: mani nolamā, kad aicinu «nededzināt kūlu»
Autors: Apollo.lv / 31. janvāris 2012, 12:42
Valsts prezidents Andris Bērziņš tos cilvēkus, kuri parūpējās, lai notiktu referendums par krievu valodu kā otru valsts valodu, salīdzina ar kūlas dedzinātājiem.


Skaidrojot savas nostājas maiņu attiecībā uz dalību referendumā, Valsts prezidents sacīja, ka viņš sākumā «aicināja nededzināt kūlu, bet mani nosauca par maitu, jo atļāvos aicināt nededzināt». «Kad trešdaļa zemes deg, atliek vien dzēst,» intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja Bērziņš.

Bērziņš norādīja, ka mudinās referendumā izteikt savu viedokli. «Man pārmet, ka domāju citādāk. Par valodu domas visiem ir vienādas. Runa ir par taktiku, kā rīkoties. Es izsaku viedokli, nevis meklēju ienaidniekus,» skaidroja prezidents.

Kā ziņots, Bērziņš tomēr mainījis nostāju attiecībā uz referendumu par krievu valodu kā otru valsts valodu. Dažas nedēļas pirms tautas nobalsošanas prezidents paziņoja, ka referendumā tomēr piedalīties, raksta Apollo.lv.

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Panorāma» prezidents pirmdien sacīja, ka savu viedokli par referendumu kā Latvijas pilsonis nav mainījis, tomēr kā Valsts prezidents viņš ir pārdomājis un 18.februāra nobalsošanā noteikti piedalīsies.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Bērziņš, referendums

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats