01. maijs, Trešdiena
Vārda dienas: Ziedonis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ronis pēc Olšteina iecelšanas gatavs atkāpties no amata
Ronis pēc Olšteina iecelšanas gatavs atkāpties no amata
Autors: NRA.lv / 23. janvāris 2012, 18:38
Satiksmes ministrija (SM) pirmdien apliecināja neatkarīgā deputāta Klāva Olšteina iecelšanu par SM parlamentāro sekretāru. Savukārt pašreizējais bezpartejiskais ministrs Aivis Ronis, par kura darbību solidāru atbildību uzņēmās neatkarīgie deputāti un "Vienotība", pauž gatavību atstāt amatu, ja pārliecināsies, ka politiķi spēj pildīt solījumus un nodrošināt attīstību satiksmes nozarē, ziņo portāls Delfi.lv.


Pirmdien pēc tikšanās pie Ministru prezidenta Valda Dombrovska, kurā piedalījās Ronis, Saeimas frakcijas "Vienotība" priekšsēdētājs Dzintars Zaķis un Olšteins, satiksmes ministrs ir parakstījis rīkojumu par Olšteina iecelšanu Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra amatā. Olšteins amatā iecelts no pirmdienas, informēja satiksmes ministra biroja vadītājs Aivis Freidenfelds.

Ronis norāda, ka SM parlamentārais sekretārs tiek iecelts amatā saskaņā ar koalīcijas veidošanās laikā panākto vienošanos.

Ronis norāda, ka "demokrātiskās valstīs politiķi veido valdību" un arī "Latvijā kaut arī lēni, bet tomēr neatlaidīgi apgūst demokrātijas valstu pieredzi un cenšas to realizēt praktiski". "Ir saprotams, ka biežas valdību maiņas nesekmē stabilu un pārbaudītu demokrātisku izpildvaras institūciju darbību, tomēr demokrātijas pamatvērtības ir jārespektē un jācenšas realizēt dzīvē," skaidro Ronis.

Olšteina pienākumi saskaņā ar normatīvajiem aktiem būs uzturēt saikni ar Saeimu un tās komisijām, pārstāvēt satiksmes ministru likumdošanas procesā Saeimā, piedalīties likumprojektu sagatavošanā un izskatīšanā, kā arī pildīt citus ministra uzdevumus.

"Tiklīdz es, kā satiksmes ministrs jutīšu, ka tautas ievēlētie politiķi var realizēt savus priekšvēlēšanu solījumus un nodrošināt satiksmes nozarē izvirzīto uzdevumu realizēšanu, esmu gatavs amatu atstāt," uzsver satiksmes ministrs Ronis.

Atbilstoši likumdošanai, ja ministrs amatu zaudē, to zaudē arī attiecīgais parlamentārais sekretārs.

Premjers Valdis Dombrovskis (V) pēc koalīcijas sēdes žurnālistiem atzina, ka jautājums par Olšteina virzīšanu SM parlamentārā sekretāra amatam skatīts jau pirms Jaunā gada. "Acīmredzot, ne pārāk veiksmīgas komunikācijas dēļ radās iespaids, ka šis jautājus kaut kādā mērā saistīts ar budžetu. Tādēļ vienojāmies, ka pie šī jautājuma atgriežames pēc Jaunā gada. Atbilstoši tam arī esam rīkojušies," skaidroja Dombrovskis, ziņo portāls Delfi.lv.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aivis Freidenfelds, Aivis Ronis, Klāvs Olšteins, Satiksmes ministrija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats