27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Sabiedrība » Rīgā pārtikas pabalstam jau izmaksāts pusmiljons
Rīgā pārtikas pabalstam jau izmaksāts pusmiljons
Autors: Inga Paparde / NRA.lv / 23. janvāris 2012, 10:53
Rīgas Sociālais dienests mēneša laikā trūcīgo rīdzinieku ģimenēm vienreizējā pabalstā pārtikas iegādei izmaksājis jau vairāk nekā pusmiljonu latu, Neatkarīgā uzzināja Rīgas domes Labklājības departamentā.


Rīgas Sociālais dienests turpina pieņemt iesniegumus, lai piešķirtu pabalstu par palīdzību pārtikas iegādei. Pabalsts tiek piešķirts ar mērķi sniegt vienreizēju materiālu atbalstu pārtikas iegādei tām personām, kuras deklarējušas pamata dzīvesvietu Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā ne mazāk kā 12 mēnešus pirms pabalsta pieprasīšanas. Kopumā no pērnā gada decembra vidus 30 latu pabalsts piešķirts 18 149 personām.

Rīgas domes Labklājības departamenta speciāliste Lita Brice atgādina, ka tiesības saņemt pabalstu ir bērnam invalīdam vai ar celiakiju slimam bērnam, kuram nav noteikta inva-liditāte un kas saņem valsts atbalstu; atsevišķi dzīvojošam vai ģimenē, kurā nav nevienas darbspējīgas personas, dzīvojošam valsts vecuma pensijas saņēmējam, invaliditātes pensijas saņēmējam un sociālā nodrošinājuma pabalsta sa-ņēmējam, ja personas pēdējo trīs mēnešu vidējie ienākumi nepārsniedz 180 latu mēnesī. Pabalstu var piešķirt arī valsts vecuma pensijas saņēmējam, invaliditātes pensijas saņēmējam un sociālā nodrošinājuma pabalsta saņēmējam, kas dzīvo ģimenē, kura atzīta par trūcīgu. Lai saņemtu pabalstu, personai vai viņas likumīgajam pārstāvim līdz 2012. gada 31. martam jāvēršas Rīgas Sociālajā dienestā, jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, jāiesniedz iesniegums, jāaizpilda iztikas līdzekļu deklarācija, ja nav spēkā esošas iztikas līdzekļu deklarācijas.

Pabalsts bērnam invalīdam vai ar celiakiju slimam bērnam tiek piešķirts bez ģimenes ienākumu un materiālā stāvokļa izvērtēšanas. Pabalsta izmaksai plānots izlietot 847 380 latu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Lita Brice, pārtikas pabalsts, Rīgas Sociālais dienests

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats