26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » ZZS aicina aizliegt rīkot referendumus par valsts valodu un Latvijas neatkarību
ZZS aicina aizliegt rīkot referendumus par valsts valodu un Latvijas neatkarību
Autors: NRA.lv / 17. janvāris 2012, 17:13
Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) aicina veikt grozījumus Latvijas Republikas Satversmes 73.pantā, nosakot, ka „Tautas nobalsošanai nevar nodot Satversmes grozījumu projektu vai likuma projektu, kas nav pieļaujams demokrātiskā sabiedrībā vai apdraud Latvijas kā nacionālas valsts pamatus”.


Tautas nobalsošanai virzītais jautājums par grozījumiem Satversmē, kas paredz par valsts valodu noteikt arī krievu valodu, sabiedrībā ir izraisījis plašas diskusijas. Tai skaitā arī par to, vai tautas nobalsošana ir pieļaujama, ja tajā virzītais jautājums, iespējams, apdraud Latvijas valsts pamatus un valstiskuma ideju.

Šobrīd spēkā esošajos tiesību aktos nav skaidri un nepārprotami nostiprināta tādu jautājumu virzības tautas nobalsošanai neiespējamība kā valsts neatkarība, demokrātisms, parlamentārisms, valsts karogs, republikas pārvaldes forma un teritorijas nedalāmība. ZZS sagatavotais grozījums paredz minēto nepilnību novērst.

ZZS jau iepriekš ir norādījusi: „kaut arī Valsts valodas jautājums Satversmes 4.pantā šobrīd ir nostiprināts pietiekami, lai nevienam nerastos vēlme citu valodu pasludināt valsts valodas statusā, mēs atbalstīsim turpmāku latviešu kā vienīgās valsts valodas un valstiskuma stiprināšanu Satversmē.”

Tāpat ZZS joprojām aicina piedalīties iespējamā referendumā un balsot „pret” krievu valodu kā otru valsts valodu.


Diskusija par rakstu (0) , referendums, Satversme, ZZS

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats