27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Sabiedrība » Rīgas Sociālajā dienestā visvairāk iesniegumu par pabalstiem
Rīgas Sociālajā dienestā visvairāk iesniegumu par pabalstiem
Autors: Inga Paparde / NRA.lv / 9. janvāris 2012, 12:43
Lielākā daļa iesniegumu no rīdziniekiem, kurus saņēmis Rīgas Sociālais dienests, ir par pabalstu piešķiršanu. Kopumā pagājušajā gadā dienests saņēmis 225 274 iesniegumus, no kuriem 131 211 bijuši saistīti ar pabalstu piešķiršanu.


Par trūcīgas ģimenes statusa piešķiršanu saņemts 30 941 iesniegums, bet 23 386 iesnigumi saņemti par maznodrošinātas ģimenes statusa piešķiršanu un 18 994 iesniegumi par sociālā pakalpojuma piešķiršanu. Salīdzinoši neliels skaits iesniegumu – 1067 – saņemti par dzīvokļa jautājuma risināšanu, bet 6123 rīdzinieki iesniegumā lūguši piešķirt jaundzimušo pabalstu. Lūgumu izsniegt izziņu veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanai ar atvieglojumiem izteikuši 11 688 rīdzinieki, taču Rīgas domes Labklājības departaments atgādina, ka iedzīvotājiem ar ienākumu līmeni līdz 120 latiem un 150 latiem atvieglojumi veselības aprūpē šogad vairs netiek turpināti, raksta NRA.lv.

Lai saņemtu sociālos pabalstus, cilvēkam jāvēršas Rīgas Sociālajā dienestā ar iesniegumu un jāaizpilda iztikas līdzekļu deklarācija, kurā visas personas, kurām ir kopēji izdevumi par uzturu un kuras mitinās vienā mājoklī, deklarē ienākumus un materiālo stāvokli par pēdējiem trim mēnešiem. Apmaksātās kvītis par īri un pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvojamās telpas lietošanu, uzrāda Rīgas Sociālajā dienestā ik pa trim mēnešiem, skaidro speciāliste Lita Brice. Tāpat ar iesniegumu Sociālajā dienestā jāvēršas, lai saņemtu sociālos pakalpojumus.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Rīgas Sociālais dienests

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats