27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Sabiedrība » Šogad daudzām augstām amatpersonām beigsies pilnvaru termiņi
Šogad daudzām augstām amatpersonām beigsies pilnvaru termiņi
Autors: Apollo.lv / 8. janvāris 2012, 22:19
Šajā gadā pilnvaru termiņi beigsies virknei valsts amatpersonu. No Latvijas televīzijas raidījuma «De facto» apkopotās informācijas redzams, ka augstākā amatpersona, kurai savs amats būs noteikti jāatstāj ir Valsts kontroliere Ingūna Sudraba.


Sudrabai četru gadu termiņš beidzas šā gada decembrī. Likums par Valsts kontroli paredz, viena un tā pati persona nevar būt par Valsts kontrolieri vairāk kā divus termiņus pēc kārtas, raksta Apollo.lv.

Nākamnedēļ taps zināmi, kas ir pieci pieteikušies pretendenti uz vakanto Latvijas radio ģenerāldirektora vietu. Tomēr daudz kārdinošāka šķiet iespēja uzraudzīt gan Latvijas radio, gan Latvijas televīziju, gan citus radio un televīzijas kanālus. Uz piecām vietām Nacionālajā  elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē no 41 jau atlasīti septiņpadsmit pretendenti. Spraigā cīņa turpināsies aizklātā deputātu balsojumā.

Šonedēļ jau noslēgusies pieteikšanās noslēgusies arī uz Iepirkumu uzraudzības biroja priekšnieka vietu. Kaismīgākas diskusijas gaidāmas Saeimas kabinetos, kur iztaujās vienīgo pretendentu uz Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vadītāja vietu Kristapu Zakuli. Pirms viņa vairākas uzrunātās personas bija no iespējas kandidēt atteikušās. Saeimā balsojums par Zakuli būs aizklāts.

Bet par to, kam būt Finanšu un kapitāla tirgus komisijā, deputātiem būs jālemj vairākkārt, jo rudenī beigsies pilnvaru termiņš komisijas vadītāja vietniekam Jānim Brazovskim. Brīva ir arī pēc «Latvijas Krājbankas» kraha aizgājušā Jāņa Plača vieta padomē.

Jau tagad sākušās un solās sist augstāku vilni intrigas par amatiem ostu valdēs, kas cieši saistāmas ar politiku un partiju interesēm. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija savus pārstāvjus ostu valdēs vēlas mainīt līdz janvāra beigām, kad šai valdībai aprit 100 dienas. Ministrs Edmunds Sprūdžs atklāj, ka pretendenti tiek meklēti un vērtēti, bet pagaidām konkrētus uzvārdus nosaukt nevēlas.

Šonedēļ Zatlera reformu partijā notika īpaša sēde, lai spriestu par ostu attīstības jautājumiem. Noprotams, ka šīs partijas iekšienē norisinās sava veida cīkstēšanās par to, ko virzīt ostu vadībā. Publiski izskanējis, ka viena pārstāve būs Sandra Sondore-Kukule, kura aktīvi iesaistījusies ostu attīstības plānu kalšanā. Viņa pati teic, ka darbam kādā no ostu valdēm nav uzrunāta. Otrs vārds, kas izskanējis ir Aivis Landmanis, kurš pazīstams arī kā aktīvs Aivara Lemberga politiskais oponents.

Satiksmes ministrs Aivis Ronis jautājumu par ostu valdes locekļiem dienaskārtībā plāno iekļaut pēc visu lielāko ostu apmeklējuma un tas varētu būs ne agrāk kā februārī. Lielo ostu valdes locekļus apstiprina Ministru kabinets.

Satiksmes ministrijā aizvien vakants arī parlamentārā sekretāra amats, kuru cer ieņemt Zatlera partijas šķeltnieks Klāvs Olšteins. Viņam tika solīts, ka šo jautājumu risinās pēc Jaunā gada. Roņa biroja vadītājs Aivis Freidenfelds LTV norādīja, ka šobrīd Olšteins nemaz neesot Latvijā, turklāt tuvākajās nedēļās ir steidzīgāk risināmi jautājumi nekā parlamentārā sekretāra iecelšana.

Lai arī pērn jau nomainīta, tomēr gluži vai kā pārsteigums nāk Centrālās vēlēšanu komisijas un tās priekšsēdētāja vēlēšanas. To prasa rudenī notikušās Saeimas ārkārtas vēlēšanas. Deputāti prognozē, ka bez konkurences amatā varētu pārvēlēt Arni Cimdaru.

Bagātajā valsts uzņēmumā «Valsts nekustamie īpašumi» vasaras vidū pilnvaras beidzas diviem no trim valdes locekļiem – valdes priekšsēdētājam Jānim Komisaram un Inesei Odiņai-Laizānei. Tāpat termiņš beidzas arī «Latvenergo» valdes loceklim Arnim Kurgam un «Sadales tīklu» valdes loceklei Ingai Bukovskai, tāpat arī diviem «Rīgas Siltuma» valdes locekļiem Aigaram Cīrulim un Birutei Krūzei. Teorētiski viņiem šīs pilnvaras var pagarināt, bet nekas neliedz meklēt viņu vietā arī citus cilvēkus – lēmumi ir akcionāru rokās. 



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ingūna Sudraba, pilnvaru termiņi

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats