30. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Liāna, Lilija
Sākuma lapa » Sabiedrība » Zalāns: šis ir politiskas neizlēmības laiks
Zalāns: šis ir politiskas neizlēmības laiks
Autors: Apollo.lv / 4. janvāris 2012, 14:21
Šis ir politiskas neizlēmības laiks, intervijā laikrakstam «Neatkarīgā» sacījis eksministrs, tagad konservatīvu ideju institūta «Populares Latvija» dibinātājs Edgars Zalāns.


«Izlēmība parādās vai nu tikai tur, kur ir konkrētas lietas, kā vilcienu iepirkuma konkursā, «airBaltic», kad ilgi nevar izlemt, un tad pēkšņi vienā brīdī rodas sabiedrībai nesaprotami lēmumi, bet Vienotībai un partneriem iekšēji saprotami lēmumi. To nevar uzskatīt par konservatīvu politiku,» pauda Zalāns.

Viņš norādījis: «Tiek pārdots arī populisms, kaut vai lēmumi par atklāto balsošanu Saeimā. Domāju, klusībā daudzi no «Vienotības» nedomā, ka tas ir pareizi, bet, tā kā tautai tiek iestāstīts, ka tas ir pareizi un populāri, tā runā visādi apskatnieki, Iveta Kažoka un līdzīgie, tad, protams, tam tā jānotiek! Politiski ir tāds liberāldemokrātisms.», raksta Apollo.lv.

No ekonomikas viedokļa – par konservatīvu politiku var uzskatīt virzīšanos uz mazu budžeta deficītu, kas ir pareizi, bet nav pareizi tas, ka valsts vienlaikus neko nedara, lai samazinātu birokrātiju, lēmumu pieņemšanas ilgumu, uzskata Zalāns.

«Nevaru par konservatīvismu uzskatīt to, ka cilvēkiem vienkārši samazina algas, par 30% lineāri nogriež, nevis pārstrukturē sistēmu, iespējams, arī atlaižot cilvēkus, bet nevis vienkārši griežot, arī nolīdzinot algas lielo uzņēmumu vadītājiem neatkarīgi no tā, cik lielu uzņēmumu viņš vada, kāda ir viņa atbildība un rezultāti. Nekādas strukturālas reformas nav notikušas,» norādīja kādreizējais ministrs.


Diskusija par rakstu (0) , Edgars Zalāns

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats