26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Gan Bei lieta: lūdz sākt kriminālvajāšanu pret deviņām personām
Gan Bei lieta: lūdz sākt kriminālvajāšanu pret deviņām personām
Autors: BNA / 29. decembris 2015, 12:29
Restorānu tīkla “Gan Bei”, kas pērn, veicot nelikumīgas manipulācijas ar kases aparātu datiem, izvairījās no nodokļu nomaksas kopumā 780 000 eiro apmērā, krimināllietā lūgts sākt kriminālvajāšanu pret deviņām personām, otrdien žurnālistiem paziņoja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores vietnieks Kaspars Čerņeckis.


VID Finanšu policijas pārvalde nosūtījusi prokuratūrai restorānu tīkla "Gan Bei" kriminālprocesu, lūdzot sākt kriminālvajāšanu pret septiņām personām no uzņēmuma un divām personām, kas saistītas ar kases aparātu apkalpojošo dienestu. Par konkrētām personām Čerņeckis atteicās runāt.

Tiek norādīts, ka laikā, kamēr notika izmeklēšana, "Gan Bei" īpašnieks "Lage Ko" aptuveni uz pusi palielinājis darbinieku algas, kā arī ievērojami palielinājies uzņēmuma apgrozījums un nomaksāto nodokļu apmērs, kas ļaujot cerēt, ka uzņēmums vairs nenodarbojas ar līdzīgām nelikumībām.

Vienlaikus gan Čerņeckis atzīst, ka neskatoties uz “Gan Bei” pieredzi, nekādas būtiskas pārmaiņas nav notikušas un krāpšanā, izmantojot kases aparātus, pieķertā sabiedriskā ēdinātāja “Gan Bei” lieta nav būtiski mazinājusi citu uzņēmēju vēlmi krāpties ar kases aparātiem. Šīs lietas izmeklēšanas laikā ir atklāti vēl vairāki līdzīgi gadījumi.

Jau vēstīts, ka plašu skandālu Latvijā izraisīja vairāki SIA “Lage Ko” piederošie restorāni “Gan Bei”, kuri, veicot nelikumīgas manipulācijas ar kases aparātu datiem, izvairījās no nodokļu nomaksas kopumā 780 000 eiro apmērā, kas radušies no nenomaksātā pievienotās vērtības nodokļa.

"Gan Bei" lietā nodarīto zaudējumu apmērs sasniedzis 957,8 miljonus eiro, bet uzņēmums aizvadītajā vasarā sācis zaudējumus atmaksāt, un šobrīd nomaksāti jau aptuveni 200 tūkstoši eiro.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Gan Bei

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats