09. maijs, Ceturtdiena
Vārda dienas: Einārs, Ervīns, Klāvs
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Rīgā notiks starptautiska konference universitāšu un industrijas sadarbības veicināšanai
Rīgā notiks starptautiska konference universitāšu un industrijas sadarbības veicināšanai
Autors: Kate Namniece, BIZNESS.LV / 15. novembris 2013, 15:07
28. un 29. novembrī Rīgas Tehniskās universitātes Rīgas Biznesa skolā (RTU RBS) notiks starptautiskā konference «Use Science – Open Infrastructure to Foster Collaboration between Industry and Academia», kurā aicināti piedalīties pētniecības un attīstības profesionāļi, jaunu produktu un pakalpojumu sniedzēji un zinātnisko laboratoriju iekārtu īpašnieki, kā arī citi interesenti.


Konferences laikā tiks apskatīti līdz šim realizētie universitāšu un industrijas sadarbības modeļi jeb «Academia-to-Business» («A2B»), kurus īstenojot novatoriskie produkti un pakalpojumi nonāk ražošanā, uzlabojot arī zinātnisko pakalpojumu, iekārtu un informācijas sistēmu pieejamību.

Savukārt otra tēma, kurai tiks veltīta pastiprināta uzmanība, ir savstarpējā akadēmisko institūciju jeb «Academia-to-Academia» («A2A») sadarbības modeļi, lai nākotnē izvairītos no dārga un identiska zinātniskā aprīkojuma iegādes vairākās zinātniskajās institūcijās un nodrošinātu efektīvāku esošā zinātniskā aprīkojuma izmantošanu.

«Esmu pārliecināts, ka konferences laikā dalībnieki ne tikai savstarpēji dalīsies pieredzē, bet arī iegūs jaunus sadarbības partnerus, kas ir ļoti svarīgi inovāciju un tehnoloģiju pārneses attīstībai valstī. Sadarbojoties akadēmiskajai un uzņēmējdarbības videi, var veicināt zinātnes potenciāla sasaisti ar inovatīvu ražošanu un attīstīt pētniecības infrastruktūru,» atzīst RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis.

Konferences laikā tiks apskatītas arī citas tēmas, kuras iekļauj tehnoloģiskos jautājumus, kas skar standartus, informācijas sistēmu un pakalpojumu izstrādi universitāšu un industrijas sadarbības veicināšanai valsts un Eiropas līmenī. Konferencē tiks analizēti ilgtspējīgi finanšu mehānismi «A2B» un «A2A» sadarbības modeļiem.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Leonīds Ribickis, Rīgas Tehniskā universitāte

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats