06. maijs, Pirmdiena
Vārda dienas: Didzis, Gaidis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Pirmajā pusgadā pieķerti nepamatoti veselības aprūpes pakalpojumi 81 472 latu apmērā
Pirmajā pusgadā pieķerti nepamatoti veselības aprūpes pakalpojumi 81 472 latu apmērā
Autors: NRA.lv / 8. augusts 2013, 13:35
Veselības inspekcija pēc veiktajām pārbaudēm ārstniecības iestādēs, kuras sniedz valsts budžeta apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus, 2013. gada pirmajā pusgadā ir pieņēmusi lēmumus par naudas līdzekļu atmaksu veselības aprūpes budžetā vai pacientiem 81 472 latu apmērā.


Visbiežāk konstatētie pārkāpumi ir saistīti ar uzrādīto pakalpojumu neatbilstību faktiski veiktajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas izpaužas pierakstījumos vai neatbilstošu manipulāciju uzrādīšanā. Konstatējot nepamatotu veselības aprūpes pakalpojumu uzskaiti, tika pieņemti lēmumi par naudas līdzekļu atmaksu veselības aprūpes budžetā kopsummā par 65 830 latiem. Piemēram, slimnīca par stacionārā ievietotu pacientu valsts apmaksai nepamatoti vienlaicīgi bija uzrādījusi gan stacionāros, gan ambulatoros pakalpojumus, kaut gan pacientam, kurš 24 stundas diennaktī atrodas ārsta uzraudzībā slimnīcā, visi nepieciešamie veselības aprūpes pakalpojumi jānodrošina stacionāra ietvaros.

Veiktajās pārbaudēs apstiprinājās, ka no pacientiem nepamatoti iekasēti maksājumi 440 latu apmērā.

Gada pirmajā pusgadā saņemti 11 iesniegumi par portālā www.latvija.lv uzrādītiem pakalpojumiem, kas faktiski nav veikti. Piemēram, pacientiem tika atgriezti nepamatoti iekasētie maksājumi par saņemtajiem dzemdību pakalpojumiem, kas portālā bija uzrādītas kā valsts apmaksātas dzemdības, bet samaksa bija pieprasīta arī no pacientes. Vairākos gadījumos iestādes apmaksai no valsts budžeta bija uzrādījušas neveiktus zobārsta vai zobu higiēnista pakalpojumus bērniem.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ārstniecības iestādes, Veselības inspekcija, veselības pakalpojumi

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats