26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Atklāj būtiskus pārkāpumus VSAC «Ezerkrasti» būvniecībā
Atklāj būtiskus pārkāpumus VSAC «Ezerkrasti» būvniecībā
Autors: Apollo.lv / 22. marts 2013, 15:42
Labklājības ministrija (LM) ir konstatējusi nopietnus pārkāpumus valsts sociālās aprūpes centra (VSAC) Rīga filiāles Ezerkrasti būvniecības procesā un lūgusi tiesībsargājošo iestāžu palīdzību to izvērtēšanā, portālu «Apollo» informēja LM.


VSAC Rīga filiālē «Ezerkrasti» 2010. gada nogalē sāka īstenot Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētu projektu «Valsts sociālās aprūpes centra «Rīga» sociālās aprūpes un rehabilitācijas pakalpojumu attīstība». Tā ietvaros bija paredzēts līdz 2013.gada janvārim rekonstruēt filiāles Ezerkrasti lietošanā esošo ēku, lai tajā varētu izmitināt 181 klientu, kas ir izvietoti citās VSAC Rīga filiālēs.

Sākotnēji, konstatējot būtiskus būvniecības termiņa kavējumus projektā un riskus laikā pabeigt projektā paredzētos būvniecības darbus, LM rosināja, un VSAC Rīga pārtrauca līgumattiecības ar būvnieku, kā arī pieprasīja no bankas būvniecības līguma izpildes garantijas. Tāpat LM uzdeva VSAC Rīga veikt neatkarīgu būvdarbu ekspertīzi, lai konstatētu projektā faktiski paveiktos darbus.

Iepazīstoties ar visiem projekta materiāliem, LM radās aizdomas par faktisko darbu izpildi - darbi bija izpildīti mazākā apmērā, nekā iesniegti un apmaksāti rēķini. Atbilstoši neatkarīgu būvniecības ekspertu sniegtajam atzinumam, VSAC «Ezerkrasti» būvdarbi ir apmaksāti un būvuzraugs tos ir akceptējis, bet faktiski darbi nav veikti, veikti mazākā apmērā vai nav dokumentāli pamatoti par vairāk nekā 300 tūkst. latu.


Tāpēc LM valsts sekretāre Ieva Jaunzeme ir nosūtījusi Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai vēstuli ar lūgumu izvērtēt iespējamās krāpnieciskās darbības valsts sociālās aprūpes centra (VSAC) Rīga filiāles «Ezerkrasti» būvniecības procesā. LM lūdz prokuratūru izvērtēt vai būvniecības procesā iesaistīto personu rīcībā ir konstatējamas Krimināllikuma 177.panta pirmajā daļā noteiktā noziedzīgā nodarījuma pazīmes.

Patlaban projektā paredzētie būvniecības darbi ir apturēti un ēka ir ieziemota līdz jauna būvniecības konkursa izsludināšanai.

Projekta īstenošanai VSAC Rīga bija noslēgts līgums ar SIA «Info Būve». Tā kā uzņēmumam 2013.gada 6.janvārī ir uzsākts maksātnespējas process, VSAC Rīga ir iesniegusi un maksātnespējīgā būvnieka administrators ir pieņēmis kreditora pieteikumu. Būvuzraudzību projektā īstenoja VSIA «Šampētera nams».



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ezerkrasti, Labklājības ministrija, VSAC

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats