27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Rindā gaidītājiem Rīgā 299 pašvaldības dzīvokļi
Rindā gaidītājiem Rīgā 299 pašvaldības dzīvokļi
Autors: Laura Sīle / NRA.lv / 7. februāris 2013, 11:35
Rīgā, Bolderājā, kvartālā starp Gobas, Gaigalas un Stūrmaņu ielu, ceļ četras daudzdzīvokļu mājas tiem Rīgas iedzīvotājiem, kas dzīvo denacionalizētos namos un gaida rindā pēc pašvaldības dzīvokļiem. Vakar bija spāru svētki jau otrajai no jaunceltnēm.


Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju kompleksā paredzētas divas deviņu stāvu un divas septiņu stāvu ēkas, kurās būs 299 dzīvokļi, no tiem 193 vienistabas, 85 divistabu un 21 trīsistabu dzīvoklis.

Uz jautājumu, vai racionāli ir būvēt jaunas mājas, ja Rīgā ir neskaitāms daudzums neapdzīvotu mājokļu, Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Olga Veidiņa (SC) atbildēja: «Daudzas tukšās mājas pieder privātīpašniekiem. Mājām, kas būvētas treknajos gados, dzīvokļi ir pārāk lieli – 50 kvadrātmetru vienistabas dzīvokļi un līdz 100 kvadrātmetru divu un trīs istabu dzīvokļi. Tas ir krietni par daudz, jo, kad sociālais dienests maksā klientiem, tad vienam cilvēkam paredzēti 32 kvadrātmetri un 18 kvadrātmetru katrai nākamajai personai mājsaimniecībā. Izdevīgāk ir būvēt jaunas mājas nekā pirkt nepiemēroti uzbūvētas un maksāt pēc tam pabalstus, kas nespēs šos dārgos dzīvokļus atmaksāt. Jau gatavo māju pārbūvēšanas izmaksas būtu 300–400 latu uz kvadrātmetru. Jaunajās mājās savukārt būs nelieli dzīvokļi, kas ir piemēroti dzīvošanai, un paredzēts būs arī doktorāts. Nepieciešamība pēc jaunām mājām ir arī tāpēc, ka Bolderāja līdz ar ostas attīstību paplašināsies.»

Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko (GKR) skaidroja jaunā projekta īpatnības: «Šeit paredzēta cita apkures sadales sistēma. Tā būs horizontāla, līdz ar to visi skaitītāji atradīsies nevis dzīvokļos, bet kāpņu telpās. Ja kāds nemaksās, varēsim kāpņu telpā nogriezt apkuri konkrētajam dzīvoklim, bet ceru, ka šeit dzīvos apņēmīgi cilvēki un tas nebūs nepieciešams. Nebūtu labi gadiem ilgi stāvēt rindā, lai pēc tam sev sagādātu nepatikšanas.» V. Stepaņenko zināja teikt, ka dzīvokļus sākotnēji piedāvās tiem iedzīvotājiem, kuriem būs pienākusi rinda. Cilvēks pats varēšot izvēlēties dzīvokļa stāvu vai to, kurā debespusē dzīvoklis atrodas.

7. februārī svinēja jau otros spāru svētkus šajā dzīvojamo māju kompleksā. Svinīgi tika ielikts pēdējais mājas panelis un uzlikts vainags deviņus stāvus augstai ēkai, kurā būs 72 vienistabas un 18 divistabu dzīvokļi. Spāru svētkus līdztekus jau minētajiem Rīgas domes pārstāvjiem apmeklēja arī pašvaldības SIA Rīgas pilsētbūvnieks, kas vēlāk veiks šo namu apsaimniekošanu, pilnsabiedrības Arčers un ModulsRīga vadība, kā arī SEB bankas pārstāvis. Projektu īsteno ar SEB bankas aizdevuma palīdzību, kas ir 10,4 miljoni latu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Bolderāja, Olga Veidiņa, Vjačeslavs Stepaņenko

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats