03. maijs, Piektdiena
Vārda dienas: Gints, Uvis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Skonto būve saņems vēl miljonu Liepājas tramvaja projektā
Skonto būve saņems vēl miljonu Liepājas tramvaja projektā
Autors: Vēsma Lēvalde / DB.LV / 23. novembris 2012, 10:42
SIA Skonto būve atzīta par uzvarētāju SIA Liepājas tramvajs rīkotajā cenu aptaujā par tiesībām veikt esošo sliežu posmu rekonstrukciju Liepājā, kas ir otrs posms projektā Jaunas tramvaja līnijas izbūve un esošo sliežu posmu rekonstrukcija Liepājā ietvaros.


Piedāvājumus bija iesniegusi arī a/s UPB un CBF SIA Binders, taču Skonto būves piedāvātā cena bija zemākā - 1,47 milj. Ls, informē Liepājas domes attīstības pārvaldes vadītājs Vilnis Vitkovskis.

Paralēli tramvaja sliežu ceļu atjaunošanai šajos posmos tiks sakārtotas arī apakšzemes komunikācijas, ārējie elektriskie tīkli, kā arī sakārtots brauktuves segums, nomainītas betona apmales, atjaunotas ceļa zīmes un brauktuvju satiksmes apzīmējumi, zālāju sējumi. Kopumā no visām projekta izmaksām tikai nedaudz vairāk kā 60% tiks tērēti sliežu ceļu būvei, pārējās izmaksas novirzītas inženiertīklu atjaunošanai vai pilnīgai nomaiņai. Liels ieguvums, uzskata V. Vitkovskis, būs arī sadzīves kanalizācijas sistēmas uzlabošana, jo tiks rekonstruēts sadzīves kanalizācijas kolektors, kā arī septiņas akas, raksta DB.LV.

Ielu krustojumos sliedes būs iestrādātas betona plātnēs, kas radīs lielākas ērtības auto braucējiem, kā arī samazinās trokšņu līmeni.

Lai mazinātu neērtības pasažieriem, tiks izmantotas pārvietojamās pārmijas, lai nodrošinātu remontējamo sliežu ceļu posmu apbraukšanu.

Projekta Jaunas tramvaja līnijas izbūve un esošo sliežu posmu rekonstrukcija Liepājā kopējās izmaksas ir aptuveni 8,26 miljoni latu bez PVN, tajā skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonds – 85%, privātais finansējums – 15%.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Liepājas tramvajs, Skonto būve, tramvaja sliedes

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats