07. maijs, Otrdiena
Vārda dienas: Henriete, Henrijs, Jete
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Samazina «Lattelecom» padomes locekļu skaitu
Samazina «Lattelecom» padomes locekļu skaitu
Autors: Apollo.lv / 25. oktobris 2012, 14:48
Pēc Ekonomikas ministrijas ierosinājuma, VAS «Privatizācijas aģentūra» (PA) ir panākusi vienošanos ar «TiltsCommunications A/S» (Tilts) par SIA «Lattelecom» (Lattelecom) padomes locekļu skaita samazināšanu no 11 līdz septiņiem.


Kā informē Privatizācijas aģentūras sabiedrisko attiecību vadītājs Guntis Kārkliņš, panāktā vienošanās atbilst Valsts kapitāla daļu pārvaldības koncepcijā noteiktajam, ka īpaši lielajās sabiedrībās optimālais padomes locekļu skaits ir ne lielāks kā septiņi, raksta Apollo.lv.

Lai vienošanās stāstos spēkā, nepieciešama Ministru kabineta (MK) piekrišana.

Atbilstoši «Lattelecom» statūtiem šobrīd pārraudzību par sabiedrības darbību veic sabiedrības padome, kas sastāv no 11 padomes locekļiem, kurus ievēl dalībnieku sapulce.

MK apstiprinātā Valsts kapitāla daļu pārvaldības koncepcija paredz, ka efektīvai uzņēmuma darbības pārraudzībai īpaši lielās sabiedrībās optimālais uzņēmuma padome locekļu skaits ir ne lielāks kā septiņi.

PA kā «Lattelecom» kapitāla daļu turētājs, pēc Ekonomikas ministrijas iniciatīvas, rosināja uzņēmuma dalībniekiem vienoties par padomes locekļu skaita samazināšanu. «Tilts» atbalstīja PA priekšlikumu, ka kompaktāka un profesionāli kompetenta padome padarīs uzņēmuma pārraudzību efektīvāku un nodrošinās operatīvāku padomes lēmumu pieņemšanas procesu.

Vienošanās paredz, ka četrus pārstāvjus darbam padomē nominēs pēc Latvijas priekšlikuma, bet trīs pēc «Tilts» priekšlikuma.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Lattelecom, Lattelecom padome

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats