06. maijs, Pirmdiena
Vārda dienas: Didzis, Gaidis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Noslēgusies vasaras prakses programma skolēniem Jaunais uzņēmējs
Noslēgusies vasaras prakses programma skolēniem Jaunais uzņēmējs
Autors: Zane Grodiņa/ BIZNESS.LV / 21. septembris 2012, 17:30
Vakar, 20.septembrī, svinīgā apbalvošanas ceremonijā tika noslēgta vasaras prakses programma skolēniem “Jaunais uzņēmējs”. Par labāko “Jauno uzņēmēju” 2012.gadā kļuva Kārlis Frīdenbergs, kurš mēneša laikā pārdeva 1064 saldējumus. Kopumā trīs mēnešu laikā skolēni pārdeva vairāk nekā 23 tūkstošus saldējuma vienību, no tiem pieprasītākais bija saldējums Pols Klasiskais.


Visvairāk saldējumu pārdeva un tādējādi par labāko jauno uzņēmēju kļuva Kārlis Frīdenbergs no Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas (pārdoti 1064 saldējumi). Papildus algai un procentiem no pārdotā, Kārlis saņēma galveno balvu 1200 LVL apmērā pēc izvēles – datoru, 12 mēnešu stipendiju 100 LVL apmērā vai apmaksātu pirmo studiju gadu augstskolā. Otrās, trešās un ceturtās vietas ieguvēji – Toms Uļļuks no Rīgas 85.vidusskolas (pārdoti 953 saldējumi), Ojārs Dāvis Zondaks no Rīgas Centra humanitārās vidusskolas (pārdoti 945 saldējumi) un Kalvis Kazāks no Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas (pārdoti 851 saldējumi) attiecīgi, saņēma pārsteiguma dāvanas – iPad3 planšetdatorus.

“Esam ļoti gandarīti apbalvot labākos no labākajiem mobilajiem saldējuma pārdevējiem un ar šo notikumu noslēgt vasaras prakses programmu “Jaunais uzņēmējs”. Jaunieši ir guvuši neatsveramu pieredzi, savukārt mēs – vērtīgas atziņas, kā uzlabot prakses programmu, lai nākamgad piedāvātu pusaudžiem vēl vērtīgāku pirmo darba pieredzi,” stāsta AS “Rīgas piena kombināts” valdes priekšsēdētājs Raimonds Misa.

Šī bija pirmā vasaras prakses programma Latvijā, kurā skolēniem tika nodrošinātas teorētiskas apmācības, algots darbs, iespēja papildus nopelnīt, un vienlaikus arī sacensība par labākā “Jaunā uzņēmēja” titulu un galveno balvu. Programmas ietvaros 30 skolēni vasaras garumā veica mobilā saldējuma pārdevēja darbu Rīgas ielās ar īpašiem velosipēdiem. Vasaras prakses programmu organizēja un pilnībā finansēja AS “Rīgas piena kombināts”.

Jau tika ziņots, ka vasaras prakses programmai bija pieteikušies 354 skolēni vecumā no 15 līdz 18 gadiem, kas ir gandrīz 12 skolēni uz vienu mobilā saldējuma pārdevēja vietu. Dalībniekiem tika nodrošinātas teorētiskās apmācības, apgūstot pārdošanas, mārketinga un uzņēmējdarbības pamatus, darba drošības jautājumus, higiēnas prasības, kā arī informāciju par AS “Rīgas piena kombināts” saldējuma zīmoliem un produktiem. Visi programmas dalībnieki saņēma atalgojumu pēc LR Ministru kabineta noteiktās stundu likmes – 1,360 LVL/h un 10% no pārdotā apjoma. Viens labākais pārdevējs saņēma galveno balvu 1200 LVL apmērā – datoru, 12 mēnešu stipendiju 100 LVL apmērā vai apmaksātu pirmo studiju gadu augstskolā.

“Jaunais uzņēmējs” mērķis ir attīstīt un nostiprināt jauniešu zināšanas un prasmes pārdošanā un uzņēmējdarbības pamatprocesos, veicināt jauniešu nodarbinātību un interesi par uzņēmējdarbību tālākās karjeras izvēlē.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Jaunais uzņēmējs, Kārlis Frīdenbergs, Raimonds Misa, Rīgas piena kombināts

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats