28. maijs, Otrdiena
Vārda dienas: Vilhelms, Vilis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Ķirsons: Kļūdījos, jo klausīju Eiropu
Ķirsons: Kļūdījos, jo klausīju Eiropu
Autors: Apollo.lv / 23. augusts 2012, 9:29
Atceroties ekonomiskās krīzes izraisītās grūtības, katram uzņēmējam jāanalizē savas kļūdas un jāapzinās, ko nekad vairs nevajag darīt, uzskata uzņēmējs Gunārs Ķirsonsm atzīstot, ka savulaik kļūdījies, jo «klausījis Eiropu un investorus - visus, kam ir nauda, tikai ne pats sevi.»


«Es kļūdījos, jo klausīju Eiropu, klausīju investorus, klausīju visus, kam ir nauda, tikai pats sevi neklausīju. Jāatzīst, ka vajadzēja trīsreiz apdomāt, pirms rīkojos. Turklāt esmu mācījies, ka pirms nopietnu lēmumu pieņemšanas jāapspriežas un jādiskutē,» intervijā laikrakstam «Diena» stāsta Ķirsons.

Uzņēmējs brīdina, ka nevajadzētu ļauties mānīgam mieram, jo var nākt jauna krīze, raksta Apollo.lv.

«Es gribu teikt – neļaujieties mānīgam mieram, var nākt jauna krīze. Latvijas ekonomika stabilizēsies tikai tad, ja izlīdzināsies cenas ar Eiropas valstu cenām. Jāpaceļ cenas produktiem, un jāpaceļ algas. Latvijas ekonomikas attīstībai traucē tas, ka cenas kāpj, bet algas ne, jo tādā situācijā preces un produktus cilvēki pērk mazāk, tāpēc ka vienkārši nevar atļauties lielākus tēriņus. Bez valsts iejaukšanās cenu un algu kāpuma saistība būs, bet notiks lēnāk. Tāpēc valstij būtu jāiejaucas un jāsasaista algu un cenu kāpums. Pašlaik minerālūdens vai degviela Latvijā maksā tikpat, cik Centrālajā Eiropā, savukārt iedzīvotāju ienākumi ir daudz zemāki. Tas noved pie ekonomikas sastinguma, preces paliek nenopirktas. Piemēram, Igaunijā algas ir par 10% lielākas nekā Latvijā un uzņēmējdarbība attīstās labāk,» tā Ķirsons.

Pēc 6-8 mēnešiem Latvijas ēdināšanas kompānija «Lido» plāno atvērt restorānu pie Lapēnrantas Somijā. Tas būs otrs «Lido» restorāns ārvalstīs - 2009.gadā tika atvērta ēdināšanas vieta Igaunijas galvaspilsētā Tallinā. Restorāns Somijā būs līdzīgs Krasta ielas «Lido», tikai mazāks.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Gunārs Ķirsons, LIDO

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats