04. maijs, Sestdiena
Vārda dienas: Viola, Vizbulīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Egle atradusi darbu, izbeidz darba attiecības ar prezidenta kanceleju
Egle atradusi darbu, izbeidz darba attiecības ar prezidenta kanceleju
Autors: Apollo.lv / 22. augusts 2012, 9:23
Valsts prezidenta Andra Bērziņa līdzšinējā padomniece ekonomikas jautājumos Elīna Egle pārtraukusi darba tiesiskās attiecības ar Valsts prezidenta kanceleju un turpinās darbu privātajā sektorā.


Paziņojumā medijiem Egle norāda, ka no 22.augusta, balstoties uz abpusēju vienošanos, pārtraukusi darba tiesiskās attiecības ar Valsts prezidenta kanceleju un turpinās darbu privātajā sektorā uzņēmuma «Baltic Id» valdes priekšsēdētājas amatā, raksta Apollo.lv.

«Diemžēl veselības stāvoklis neļāva man pārtraukt darba tiesiskās attiecības ātrāk. Jāatzīmē, ka atalgojumu darba nespējas laikā neesmu saņēmusi,» – tā Egle.

«Esmu apmierināta ar paveikto Stratēģiskās attīstības komisijas un Policentriskās un Cilvēkkapitāla attīstības apakškomisiju izveidē un darba uzsākšanā, kā arī Augsta līmeņa grupas investīciju piesaistē paveiktajā. Sagatavoti priekšlikumi politikas plānotājiem un īstenotājiem investīciju piesaistei Latvijā un jaunu darba vietu veidošanai. Aktivizēta ārējā ekonomiskā sadarbība starp valsts un sabiedriskajām organizācijām, atbalstot Ārlietu ministrijas Ārējās ekonomiskās politikas koordinācijas padomes izveidi, organizēti uzņēmējdarbību veicinoši pasākumi valsts vizīšu ietvaros sadarbībā ar Ekonomikas ministriju un LIAA, veicināta sadarbība ar citu valstu diplomātiem un amatpersonām. Esmu sniegusi objektīvas, analītiska rakstura konsultācijas un atbalstu viedokļu izstrādē Valsts prezidentam attīstības plānošanas, ekonomiskās, finanšu, sociālās un izglītības, reģionālās attīstības, zemkopības, transporta, enerģētikas un vides aizsardzības politikās. Gatavota informācija par aktuālākajām Latvijas tautsaimniecības norisēm, piemēram, valsts kapitālsabiedrību pārvaldībā; attīstības institūcijas izveidošanas jautājumos; Baltijas inovāciju fonda izveidē; ostu pārvaldības jautājumos, kā arī IZM un VARAM plānotajās reformās. Sadarbībā ar nozares pārstāvjiem sniegti risinājumi, kas būtiski ceļu stāvokļa uzlabošanai un publiskiem pārvadājumiem u.c. Esmu guvusi pieredzi valsts pārvaldē laikā, kad valsts atgūstas no finanšu ekonomiskās krīzes un uzsāktas reformas daudzās nozarēs, uzsākts atbildīgo iestāžu darbs pie Nacionālā attīstības plāna, Industriālās politikas, kā arī turpināts darbs pie Eiropas Savienības daudzgadējā budžeta sagatavošanas līdz 2020.gadam. Esmu pateicīga sadarbības partneriem no pašvaldībām, uzņēmumiem, biedrībām, izglītības un zinātniskajām iestādēm par kopīgi paveikto un gandarīta par Valsts prezidenta sniegto rekomendācijas vēstuli,» raksta bijusī prezidenta padomniece.

«Apzinoties, cik daudz vēl nepieciešami uzlabojumi produktivitātes celšanā darbavietās, komunikācijas veidošanā ar sabiedrību un investīciju piesaistē, esmu pārliecināta, ka darbs privātajā sektorā ļaus man daudz straujāk virzīt nepieciešamās pārmaiņas attīstības virzienā. Uzskatu, ka ar politikas plānošanas dokumentu un normatīvo aktu grozījumiem vien nepietiek, lai atveseļotu tautsaimniecību un radītu darba vietas. Nepieciešama patiesu līderu apliecināta vērtību un attieksmes maiņa pret Latvijas iedzīvotājiem, atbrīvojoties no varas pašpietiekamības un korupcijas augoņa, veltot visus pieejamos resursus cilvēku talantu attīstībai. Esmu vienmēr centusies stiprināt uzņēmējdarbības garu un uzlabot darba vidi, iestājusies pret resursu izsaimniekošanu un pārmērīgu birokrātiju. To vēlos darīt arī turpmāk, tādēļ lietderīgāk varu izmantot zināšanas, pieredzi un enerģiju, nepastarpināti daloties ar publisko un privāto sektoru pārvaldības efektivitātes kāpināšanas jautājumos, nostiprinot korporatīvo komunikāciju Baltijas valstīs, kā arī veidojot attiecības ar investoriem Baltijas jūras reģionā, vadot uzņēmumu «Baltic Id»,» – tā Egle.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Elīna Egle, «Baltic Id»

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats