17. maijs, Piektdiena
Vārda dienas: Dailis, Herberts, Umberts
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Latvijas biškopji tiesā uzvar dāņu uzņēmēju
Latvijas biškopji tiesā uzvar dāņu uzņēmēju
Autors: Apollo.lv / 14. augusts 2012, 17:15
Noslēdzies tiesas process starp Latvijas Biškopības biedrību (LBB) un dāņu uzņēmēju SIA «Jaunbāģi» īpašnieku Džonu Jakobsenu, kura nelikumīgās rīcības rezultātā tika radīti zaudējumi Latvijas biškopjiem. Valmieras rajona tiesa otrdien dāņu uzņēmēju atzina par vainīgu zaudējumu radīšanā, portāls «Apollo» uzzināja LBB.


LBB atgādina, ka pērn vasarā Dānijas pilsonim piederošā firma SIA «Jaunbāģi» ilgstoši apsmidzināja SIA «Dan Agro» rapša laukus ar neatļautu insekticīdu, kā rezultātā tika nodarīts kaitējums apkārtējai videi un Latvijas biškopjiem, raksta Apollo.lv.

Par cietušām 397 bišu saimēm LBB aprēķinātie zaudējumi biškopjiem sastāda 116 242 latus.

Valmieras rajona tiesa prasību apmierināja daļēji, atzīstot SIA «Jaunbāģi» par vainīgu zaudējumu radīšanā un piespriežot kompensēt lielāko daļu no aprēķinātajiem zaudējumiem.

«Esam apmierināti ar tiesas lēmumu. Latvijas likumdošana ir jāievēro ne tikai Latvijas pilsoņiem, bet arī ārvalstniekiem, kuri šeit saimnieko. Pārkāpjot likumu, ir jāsaņem sods un vainīgajam jākompensē cietušas puses zaudējumi. Ceru, ka nākotnē tādi gadījumi vairs neatkārtosies. Latvijas Biškopības biedrība aicina lauksaimniekus un biškopjus uz sadarbību, un lūdz smidzināt laukus, ievērojot likuma normas. Mums visiem kopā ir jārūpējas par tīru Latvijas vidi,» uzsver LBB valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

LBB tiesas spriedumu nepārsūdzēs. 28. augustā būs pilns tiesas spriedums.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: biškopji, bišu noindēšana, dāņu zemnieks, Latvijas biškopības biedrība, tiesas prāva

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats