12. maijs,
Vārda dienas: Ina, Ināra, Inārs
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Izstādē Riga Food 2012 prezentēs pārtikas inovācijas aktualitātes
Izstādē Riga Food 2012 prezentēs pārtikas inovācijas aktualitātes
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 10. jūlijs 2012, 17:12
No 5. līdz 8. septembrim Latvijas Tehnoloģiskais centrs sadarbībā ar Eiropas Biznesa atbalsta tīklu Latvijā jau divpadsmito reizi piedalīsies starptautiskajā pārtikas izstādē „Riga Food 2012”, organizējot stendu „Inovācija pārtikai”.


Kā stāsta Latvijas Tehnoloģiskā centra projektu vadītāja Dzintra Znotiņa, „šī gada stenda atslēgas vārds ir sadarbība, jo stendā bez pārtikas inovācijas aktualitātēm būs atrodami vairāki jaunumi, kas radušies, sadarbojoties biznesa inkubatoru uzņēmumiem un pētniecības institūtiem, kā arī augstskolām.”

Inovācija – no idejas līdz veikala plauktam
Stenda koncepcijā iekļauta ideja par pilnu inovācijas procesu no idejas laboratorijā līdz produktam veikala plauktā. Tādējādi stendā „Inovācija pārtikai” būs iespējams saņemt informāciju un atbalstu no visām inovācijas procesā iesaistītajām organizācijām. Tiem, kas savu produktu tikai izstrādā un meklē sadarbības partnerus pētniecībā, iespējams vērsties pēc padoma kādā no universitātēm, pētniecības institūtiem vai zinātnes centriem. Savukārt tiem, kam nepieciešams atbalsts uzņēmējdarbības attīstībai, liels atspaids ir biznesa inkubatoru piedāvātās iespējas.

Tāpat stendā „Inovācija pārtikai” būs sastopami zinoši speciālisti intelektuālā īpašuma aizsardzības, pārtikas drošības un tehnoloģiju pārneses jautājumos. Topošajiem pārtikas speciālistiem informāciju par izglītību ar pārtiku saistītajās nozarēs sniegs vairāku izglītības iestāžu speciālisti.

Atslēgas vārds – sadarbība
Papildus tradicionālajiem inovācijas pētniecības un attīstības spēlētājiem stendā piesaistīts arī rekordliels skaits biznesa inkubatoru pārstāvēto uzņēmumu. Viens no spilgtākajiem šī gada stenda dalībniekiem – SIA „Felici” dabīgais musli – tapis sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti, Latvijas Valsts Augļkopības institūtu un Priekuļu laukaugu selekcijas institūtu. Šī unikālā produkta sastāvā ir tritikāle, linsēklas, auzas, rudzi, topinambūrs, spelta, kailgraudu mieži, žāvēti augļi un dārzeņi, kā arī kanēlis. Šis dabīgās enerģijas un vitamīnu produkts, kura sastāvā ir tikai Latvijā audzētas izejvielas, būs pieejams pircējiem jau no septembra.

Tāpat stendā varēs iepazīties arī ar Jelgavas Inovāciju centra uzņēmuma SIA „Lat Eko Food” eko biezeni mazuļiem „Rūdolfs”. Šī produkta daudzās garšas tapušas, pateicoties sadarbībai ar Latvijas Valsts augļkopības institūtu, kā arī neskaitāmiem citiem sadarbības partneriem, kuri nav stenda „Inovācija pārtikai” dalībnieki.

Zinātne un pētniecība institūtos un universitātēs
Stenda dalībnieku pulks šogad ir visai prāvs: bez organizatora – Latvijas Tehnoloģiskā centra un Eiropas Biznesa atbalsta tīkla Latvijā, stendā „Inovācija pārtikai” piedalās arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, Patentu valde, Pārtikas un veterinārais dienests, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Latvijas Universitāte, Rīgas Stradiņa universitāte, Latvijas Valsts augļkopības institūts, Pūres Dārzkopības izmēģinājumu stacija, Priekuļu laukaugu selekcijas institūts, Stendes graudaugu selekcijas institūts, Biotehnoloģijas un veterinārmedicīnas zinātniskais institūts „Sigra”, Olaines mehānikas un tehnoloģijas koledža, Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts BIOR. Tāpat stendā varēs satikt pārstāvjus no Jelgavas Inovāciju centra, Kurzemes Biznesa inkubatora, kā arī Cēsu biznesa inkubatora „Magnus” un inkubatoru pārstāvētos uzņēmumus.

Visi dalībnieki stendā demonstrēs jaunākos pētījumu rezultātus un produktus, kā arī stāstīs par saviem pakalpojumiem un atbalstu uzņēmējiem pārtikas nozarē.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Dzintra Znotiņa, Inovācija pārtikai, Riga Food 2012

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats