08. maijs, Trešdiena
Vārda dienas: Staņislava, Staņislavs, Stefānija
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Iepazīstas ar pilsētas arhitekta biroja turpmākajiem darba plāniem
Iepazīstas ar pilsētas arhitekta biroja turpmākajiem darba plāniem
Autors: Kate Namniece, BIZNESS.LV / 13. jūnijs 2012, 18:16
Pilsētas attīstības komitejas sēde šodien norisinājās Rīgas pilsētas arhitekta birojā, kur biroja direktors Gvido Princis iepazīstināja deputātus ar savu skatījumu par šīs institūcijas turpmāko darbu un galvenajiem uzdevumiem.


- Biroja misija ir arhitektūras procesa kvalitātes veicināšana – piedaloties jaunu vērtību radīšanā, aizsargājot jau pastāvošās vērtības, iesaistoties attīstības plānošanā un vides ilgtspējas nodrošināšanā, - uzsvēra G.Princis. 

Kā biroja galvenos uzdevumus viņš minēja – veicināt Rīgas arhitektūras procesā iesaistīto pušu sadarbību, sniegt atbalstu projektu īstenošanas procesā, diskutējot par plānošanas dokumentu saturu un projektu pievienoto vērtību. Nepieciešams arī aktualizēt pilsētas arhitekta kolēģijas darbu, īstenot programmas sabiedrības izglītības jomā, popularizēt Rīgas arhitektūras sasniegumus.

Biroja darba tuvākajos plānos ir Vecrīgas maketa ekspozīcijas izvietošana Rātsnamā, Rīgas balvas arhitektūrā’2012 organizēšana, Starptautiskās arhitektu dienas norises. Plānots turpināt arī iepriekšējos gados aizsāktās „Šmēlinga sarunas”, diskutējot profesionāļu vidē par Rīgas arhitektūras aktualitātēm. Ir arī iecere organizēt arhitektūras ideju konkursu „Rīga 2014 – Eiropas kultūras galvaspilsēta”.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Gvido Princis, Rīgas pilsētas arhitekta birojs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats