03. maijs, Piektdiena
Vārda dienas: Gints, Uvis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Cilvēki novērtē dabiskas maizes garšu
Cilvēki novērtē dabiskas maizes garšu
Autors: Kate Namniece, BIZNESS.LV / 11. jūnijs 2012, 12:30
Kā liecina regulāri pieaugošie pārdošanas apjomi un atsauksmes, iedzīvotāji atzinīgi novērtē uzņēmuma „Kuldīgas maizes ceptuve” produkciju, atzīstot to par kvalitatīvu, dabīgu un garšīgu. Uzņēmums plāno turpināt palielināt realizācijas tirgu un klientiem piedāvāt arvien jaunus produktus.


„Šobrīd uzņēmums cep garšīgāku maizi nekā vairums maiznīcu uz vecām un daudz darba spēka patērējošam iekārtām. Stiprās puse ir tā, ka mākam cept garšīgu maizi un minēto novērtē pircēji, kur arī aug mūsu pārdošanas apjomi. Ar esošām iekārtām un nodrošinājumu ir iespējams par 30% kāpināt saražotās produkcijas apjomu un plānojam arī to īstenot, piedāvājot arvien jaunus produkcijas veidus,” atzīst „Kuldīgas maizes ceptuve” vadītājs Māris Šternbergs.

Uzņēmumam ir plašs produkcijas klāsts, sākot jau ar graudu, rudzu, saldskābmaizes, baltmaizes, beidzot ar dažādiem konditorijas izstrādājumiem, kā piemēram, smalkmaizītēm, pīrāgiem un plātsmaizēm.

„Ir svarīgi, lai pircēji saprot, ka garšīgā maize nāk no Kuldīgas. Šī ir filozofija atbilstoši kurai vēlamies atbilst un arī sevi pozicionēt tirgū. Tieši maizes garša ir tā uz kuru akcentējam visu uzmanību. Maizes ar ne tikai izcilu, bet arī īpašu un atšķirīgu garšu esam ielikuši "Garšīgā" maizes līnijā. Šobrīd šajā līnijā ir trīs maizes - Garšīgā rudzu maize, Garšīgā graudu maize un Garšīgais graudu ķieģelis. Garšīga maize ir arī "Kuldīgas līnijā". Tā ir maize, kuru sākam virzīt arī lielveikalos Rīgā. Trešā akcentējamā līnija ir "Tīrā Dabīgā". Šajā līnijā šobrīd ir divas maizes. Tīrā dabīgā rudzu maize un Tīrā dabīgā baltmaize. Maizes atbilst nosaukumam. Tīrāka rudzu maize būtu jāmeklē, jo maize gatavota ir tikai nu rudzu miltiem un bez rauga, protams nesatur nekādus uzlabotājus,” stāsta Māris Šternbergs.

Tāpat vadītājs atzīst, ka regulāri arī veic klientu aptauju, lai noskaidrotu, ko būtu nepieciešams uzlabot un kā pircēji vērtē produkciju.

„Šādu aptauju veicu diezgan regulāri. Ir svarīgi ko domā tie, kas šo produkciju lieto, lai mēs zinām ko uzlabot, piedāvājot vislabāko. Tiešām esam pārsteigti par emocijām, kuras rodas cilvēkiem nogaršojot Garšīgo rudzu maizi. Tiešām ir bijuši gadījumi, kur, degustējot maizi, saskrien gados vecākiem cilvēkiem acīs asaras. Iespējams, atceroties ne tik vien senāk ceptas maizes garšu, bet arī kādus jaunībā piedzīvotus notikumus.,” turpina „Kuldīgas maizes ceptuve” vadītājs.

Šobrīd uzņēmums plāno papildināt sortimentu ar Kuldīgas ziedputekšņu baltmaizi un strādāt, lai iegūtu tehnoloģiju un receptūru saldskābmaizei, kurai varētu piešķirt nosaukumu "Garšīgā".



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Arvīda, Bandavas saldskābmaize, GARŠĪGĀ graudu maize, Garšīgā maize, GARŠĪGĀ rudzu maize, Garšīgā Ziedputekšņu baltmaize, GARŠĪGAIS graudu ķieģelis, graudu ķieģelītis, graudu maize, Jelgavas klona rupjmaize, Kuldīgas baltmaize, Kuldīgas Klona maize, Kuldīgas maize, Kuldīgas maizes ceptuve, Kuldīgas saldskābmaize, Kūravas saldskābmaize, Kurzemes iecienītās RIKA, Kviešu saldskābmaize, maize Arvīda, maize no Kuldīgas, MIKA saldskābmaize, Piena baltmaize, Rievotais batons griezts, rudzu maize, Rūtas baltmaize, Tīrā Dabīgā baltmaize, Ventas saldskābmaize

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats