04. maijs, Sestdiena
Vārda dienas: Viola, Vizbulīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Grozīs Vecrīgas attīstības plānu
Grozīs Vecrīgas attīstības plānu
Autors: IR.lv / 22. maijs 2012, 9:41
Tūristu skaits Rīgā pērn audzis gandrīz par ceturtdaļu, un arvien vairāk ārvalstu viesu viesojas Vecrīgā, tādējādi aktualizējot neatrisinātus jautājumus vecpilsētā, kas saistīti ar transportu un vairākiem būvniecības projektiem.


Lai šīs problēmas novērstu, Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejā plānots "atvērt" Rīgas vēsturiskā centra attīstības plānu, lai to aktualizētu, LETA pastāstīja komitejas priekšsēdētājs Vadims Jerošenko (SC).

"Centrs attīstās, to apmeklē arvien vairāk tūristu, bet ir daudzas jau sen neatrisinātas lietas, kuras stagnē. Piemēram, cilvēks vēlas kādā vietā vērt vaļā viesnīcu, bet ir neatbilstošs zonējums. Ir neatrisināti īpašumtiesību jautājumi, raksta IR.LV. Jāpaskatās, vai kādu ielu nevajag pārveidot par gājēju vai tirdzniecības ielu, ko tikko arī runājām Uzņēmējdarbības padomē. Jāpārskata automašīnu stāvvietas - kaut kur tās vajag likvidēt, bet kaut kur - paplašināt. Pašvaldības institūcijas pie šī jautājuma ļoti aktīvi strādā, un maija beigās rosināsim izmaiņas," skaidroja Jerošenko.

Iebraukšanas maksas atjaunošana autotransportam Vecrīgā gan nav dienaskārtības jautājums. "Es domāju, ka arī tagad situācija ir normāla, satiksme Vecrīgā ir vairāk vai mazāk noregulēta, līdz ar to tur nevajag neko mainīt," uzskata deputāts.

Vienlaikus Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā sākts darbs pie Rīgas ilgtermiņa attīstības stratēģijas līdz 2030.gadam aktualizācijas un Rīgas attīstības programmas 2014.-2020.gadam izstrādes.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Vadims Jerošenko, Vecrīgas attīstības plāns

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats