07. maijs, Otrdiena
Vārda dienas: Henriete, Henrijs, Jete
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Apdegumu centra atjaunošanā ieguldīts pusmiljons
Apdegumu centra atjaunošanā ieguldīts pusmiljons
Autors: Inga Paparde / NRA.lv / 17. maijs 2012, 13:05
Nākotnē par Eiropas fondu un valsts galvotā aizdevuma līdzekļiem plānots renovēt arī Rīgas Austrumu slimnīcas klīnikas Gaiļezers operāciju blokus, ambulatoro, Latvijas Onkoloģijas centra un citas nodaļas.


Vakar tika atklātas rekonstruētās Valsts apdegumu centra telpas, kas atrodas slimnīcas stacionārā Biķernieki. Šāds termiskās traumas guvušo pacientu ārstēšanas centrs Baltijas valstīs ir vienīgais, raksta NRA.lv.

Apdegumu centrā katru gadu specializēto palīdzību saņem vairāk nekā 600 pacientu ar dažādas etioloģijas apdegumiem, aukstuma traumu, plašām inficētām brūcēm un citu veidu patoloģiju. Centra personāls veic aptuveni 700 operāciju un vairāk nekā 10 000 pārsiešanu gadā. Slimnīcas vadība norāda: ņemot vērā, ka kopš darba sākuma Apdegumu centrā netika veikta būtiska modernizācija, telpas bija morāli un fiziski novecojušas. Pamatojoties uz Rīgas Austrumu slimnīcas valdes apstiprināto renovācijas plānu, tika piesaistīts Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums un pagājušā gada septembrī tika uzsākti Apdegumu centra renovācijas darbi. Kopējās darbu izmaksas sasniedza gandrīz pusmiljonu latu (451 561 latu), tai skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums 383 827 lati, valsts budžeta finansējums 59 651 lats un slimnīcas pašas līdzekļi 8083 lati. Veselības ministre Ingrīda Circene atzina, ka centra atjaunošanā ieguldītās naudas summas nav lielas, ņemot vērā centra darbības specifiku un ārstēto pacientu skaitu.

Jaunās telpas un tehnoloģijas, pēc Valsts apdegumu centra vadītāja Andreja Levina teiktā, ļaus samazināt pacientu ārstēšanas ilgumu. Rīgas Austrumu slimnīcas valdes priekšsēdētājs Viesturs Boka pastāstīja, ka šis nav vienīgais slimnīcas attīstības projekts – jau ir renovēta Onkoloģijas centra un klīnikas Gaiļezers fasāde, pilnībā rekonstruēta Terapeitiskās radioloģijas un medicīnas fizikas klīnika. Turpmāk plānots atjaunot Onkoloģijas centra telpas, nodaļas, Gaiļezera ķirurģijas telpas.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Gaiļezers, Ingrīda Circene

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats