29. aprīlis, Pirmdiena
Vārda dienas: Laine, Raimonds, Vilnis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Portāls: KP lēmums par TV3 un LNT apvienošanu var būt negatīvs
Portāls: KP lēmums par TV3 un LNT apvienošanu var būt negatīvs
Autors: Apollo.lv / 10. maijs 2012, 17:19
Zviedru mediju koncerna «MTG Broadcasting» (MTG) iecere iegādāties Latvijas neatkarīgo televīziju (LNT), ļoti iespējams, tomēr neizdosies. Portāla «pietiek.com» rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka šonedēļ gaidāmais Konkurences padomes (KP) lēmums par abu kanālu apvienošanos varētu būt negatīvs.


Portāls norāda, ka spiediens uz KP ir liels – arī tāpēc, ka, aizliedzot abu komerctelevīziju apvienošanos, LNT lielākajam īpašniekam Andrejam Ēķim varētu draudēt būtiskas finanšu problēmas.

KP pietuvināts avots, kas vēlējās palikt anonīms, «pietiek.com» atzina, ka KP gatavojas darījumu aizliegt, jo šī darījuma dalībnieki tā arī neesot spējuši piedāvāt nevienu reālu draudošā monopola ierobežošanas plānu, ko varētu izvirzīt kā apvienošanās darījuma nosacījumu.

Turklāt KP līdz šis nedēļas sākuma neesot arī radusies pārliecība, ka MTG līdz ar apvienošanos un dominējošā stāvoļa iegūšanu TV3 un LNT atstās bezmaksas apraidē un saglabās televīziju redakcionālo neatkarību, ko MTG pārstāvji pēdējos mēnešos ir solījuši, vēsta portāls.

Pret abu komerckanālu apvienošanās ieceri iebilduši gan reklāmdevēji, gan mediju aģentūras, bet Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome izvirzījusi virkni nosacījumu, kas abiem kanāliem būtu jāpilda, ja tiktu atļauts apvienošanās darījums.

Kā norāda «pietiek.com», skeptisku KP esot darījuši arī MTG Baltijas valstu vadītāja Kaspara Ozoliņa publiskie izteikumi, ka ekonomiski neizdevīgi apvienošanās nosacījumi MTG nav interesanti. Tas KP licis secināt, ka tai nav jēgas lauzīt galvu par nosacījumu izvirzīšanu un kontroles mehānisma nodrošināšanu, jo apvienošanās darījuma pieteicējs jau pirms lēmuma ir darījis zināmu, ka nesamierināsies ar nosacījumiem, kas neļaus gūt jūtamu peļņu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: LNT, MTG, TV3

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats