30. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Liāna, Lilija
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Krājbankas neapmierinātie kreditori piketē ar skaļiem saukļiem
Krājbankas neapmierinātie kreditori piketē ar skaļiem saukļiem
Autors: Kate Namniece, BIZNESS.LV / 20. aprīlis 2012, 17:18
Šodien, 20.aprīlī, pie Finanšu kapitāla un tirgus komisijas un pie Rīgas apgabaltiesas, kur tiek skatīts AS Latvijas Krājbanka maksātnespējas administratora SIA KPMG Baltics pieteikums par bankrota procesa uzsākšanu, piketēja pulks ar neapmierinātiem kreditoriem.


Kreditori ar saukļiem: “Maitu lijas uz Krājbankas līķa”, “Kas Par Mežonīgu Grābšanu – KPMG”, “Nothing special just FKTK”, “Latvija ir izfuktukota”, pauda savu sašutumu un neapmierinātību par līdzšinējo situāciju un maksātnespējas administratora rīcību.

Kreditori ar piketa palīdzību cenšas pievērst atbildīgo instirūciju uzmanību un sagaida aktīvu valsts, Finanšu kapitāla un tirgus komisijas, maksātnespējas administratora un tiesas iesaistīšanos procesa risināšanā un virzīšanā, jo valstij jābūt līdzatbildīgai par notikušo.

Sertificēts maksātnespējas administrators Edgars Karelis uzskata, ka “pikets ir likumsakarīgs iznākums notiekošajam, jo kreditori ir nonākuši beziejas situācijā un “ķeras pie pēdējā salmiņa”. Visas juridiskās iespējas ir izsmeltas, un šobrīd kreditori ir izvēlējušies ar emocionālo fonu vērsties pie divām institūcijām, no kurām vistiešākajā veidā ir atkarīga viņu Krājbankā ieguldīto finanšu nākotne.”

E.Karelis arī atzīst, ka neapšaubāmi skaļie saukļi ir emociju ietvarā radīti un esošajā situācijā nav viena vainīgā. “Krājbankas stuācija ir vairāku sakritību un apstākļu kopums, kas diemžēl izveidojies bezatbildības dēļ. Katram ierēdnim ir jādomā pēc gādīga saimnieka pricipiem un jāpieņem lēmumi ar pilnu atbildības sajūtu, tad arī retāk redzēsim šādus izmisušus cilvēkus piketējam ar skaļiem saukļiem.”

Jāatgādina, ka šodien Rīgas apgabaltiesa sāk skatīt pērn par maksātnespējīgu atzītās AS "Latvijas Krājbanka" bankrota lietu. Tāpat plānots skatīt virkni sūdzību, kas tiesā iesniegtas saistībā ar "Krājbankas" administratora - SIA "KPMG Baltics" – rīcību, kurās lūgts arī atcelt to no administratora pienākumiem.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Edgars Karelis, KPMG Baltics

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats