30. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Liāna, Lilija
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Atsakās izvietot reklāmu, kas aicina izteikt viedokli par maksas TV ieviešanu
Atsakās izvietot reklāmu, kas aicina izteikt viedokli par maksas TV ieviešanu
Autors: Andris Jurkevics / BIZNESS.LV / 4. aprīlis 2012, 15:11
Latvijas Elektronisko komunikāciju asociācija (LEKA) vēlas vērst sabiedrības uzmanību uz to, ka TV3 un LNT ierobežo vārda brīvību, neļaujot savos reklāmas laikos pārraidīt LEKA izveidoto video reklāmu mājas lapai www.partv.lv.


Abām televīzijām iesniegtā reklāma ir likumīga, patiesa un objektīva, kā arī tā nepārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas, tāpēc nav iemesla tai atteikt reklāmas iespējas. LEKA un lielākie Latvijas kabeļoperatori vēlas noskaidrot to, vai skatītāji būs gatavi maksāt par līdzšinējiem bezmaksas kanāliem, tāpēc tika pieņemts lēmums izveidot vienkāršus reklāmas rullīšus skatītāju informēšanai par iespējām izteikt savu viedokli. 

Tieši arī ar tādu domu tika izveidots reklamējamais objekts - mājas lapa www.parTV.lv, kurā LEKA aicina ikvienu TV skatītāju paust savu nostāju par maksas televīzijas ieviešanu – lai vēl plašāk iesaistītu sabiedrību šajos jautājumos, kuri nākotnē ietekmēs ikvienu Latvijas iedzīvotāju.

„Iespējams, reklāma nav patīkama šiem kanāliem, kuros mēs vēlējāmies tās ievietot, taču mēs dzīvojam demokrātiskā sabiedrībā un katram ir tiesības uz vārda brīvību. Īpaši izbrīna tas, ka arī TV3, kura skandināvu īpašnieki vienmēr ir izcēlušies ar augstiem vārda brīvības principiem, neļauj mums paust savu reklāmas vēstījumu šī kanāla skatītājiem. Tas izskatās pēc tā, ka uzņēmumi tikai runā par augstām vērtībām, bet realitātē nodarbojas ar satura cenzūru, jo izmisīgi vēlas skatītājus aplikt ar papildus izmaksām,” norāda Latvijas Elektronisko komunikāciju asociācijas valdes priekšsēdētājs Ilmārs Muuls.

Tāpat LEKA vēlas vērst uzmanību uz to, ka gan MTG, gan LNT pagājušajā nedēļā medijos izplatījuši vairākas tendenciozas ziņas, tajā skaitā par to, ka operatori gatavojot skatītājus nepamatotam cenu kāpumam.

„Kategoriski noliedzu apgalvojumu, ka kabeļoperatoriem, citēju, „acīmredzot bija plāns arī turpmāk iedzīvoties uz komerctelevīziju rēķina, piedāvājot skatītājiem iespēju redzēt LNT un TV3 ne vairs pamatpaketēs, bet dārgās maksas pakās”. Pirmkārt, satura iegāde arī ir tā, kas veido praktiski lielākās kabeļtelevīzijas izmaksas skatītājiem. Attiecīgi ikviens kanāls, kas prasa papildus samaksu, sadārdzina pakalpojumu skatītājam. Tas nozīmē, ka TV3 un LNT plāni prasīt naudu par to pārraidīšanu būs tas, kas sadārdzinās televīzijas skatīšanos. Otrkārt, tieši kanāliem, it sevišķi gadījumā, ja LNT grupa iekļausies MTG koncernā, būs iespējas pieprasīt nepamatoti lielu naudu no skatītājiem par dažādu kanālu pakām, kurās ne visi kanāli ir pieprasīti, bet kabeļtelevīzijas operatoriem ir jāņem piespiedu kārtā, lai dabūtu pieprasītākos kanālus savā piedāvājumā,” norāda Ilmārs Muuls.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ilmārs Muuls, LEKA, LNT, MTG, TV3

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats