04. maijs, Sestdiena
Vārda dienas: Viola, Vizbulīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Tiks izsludināts iepirkums par Spīķeru kvartāla revitalizāciju
Tiks izsludināts iepirkums par Spīķeru kvartāla revitalizāciju
Autors: Andris Jurkevics / BIZNESS.LV / 2. aprīlis 2012, 17:22
Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments ir iesniedzis Iepirkumu uzraudzības birojam dokumentāciju konkursa izsludināšanai par kvartāla starp Maskavas ielu, Krasta ielu, Turgeņeva ielu un Daugavas promenādes revitalizāciju. 


„Spīķeru kvartāls Rīgā ir unikāla vieta – tuvu pilsētas centram un Vecrīgai, līdzās tādam savdabīgam objektam kā Centrāltirgus un pašā Daugavas malā, turklāt te saglabājusies savdabīga arhitektūra. Tātad ir visi priekšnosacījumi, lai Spīķeri kļūtu par iecienītu atpūtas vietu rīdziniekiem un apskates objektu tūristiem. Īstenojot revitalizācijas projektu, mēs šai iepriekš nolaistajai pilsētas teritorijai piešķiram jaunu dzīvi. Esmu pārliecināts, ka Spīķeros veidosies viens no interesantākajiem kultūras centriem Rīgā.” - norāda Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja p.i. Vadims Jerošenko.

Tiklīdz būs noslēdzies iepirkums un noslēgts līgums ar konkursa uzvarētāju, Spīķeru kvartālā un Daugavas malā plānots uzsākt darbus: pagaidu un teritoriju degradējošo būvju nojaukšanu, gājēju tuneļa rekonstrukciju, Daugavas krasta promenādes (no Dzelzceļa tilta līdz Salu tiltam) atjaunošanas darbus, kvartāla labiekārtošanu. Projektu pilnībā iecerēts pabeigt 2013. gadā.

„Tas ir labs piemērs, kā degradētu teritoriju atgriezt pilsētas apritē, turklāt šīs vietas sakārtošanā esam spējuši piesaistīt nozīmīgu Eiropas finansējumu,” – uzsver V.Jerošenko.

Projekta kopējās izmaksas ir 4 910 000 latu, 2 550 000 no šīs summas sedz Eiropas Reģionālās attīstības fonds.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Spīķeru kvartāls, Vadims Jerošenko

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats