03. maijs, Piektdiena
Vārda dienas: Gints, Uvis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » ES auditoriem var būt iebildumi pret jauno vilcienu iegādes līgumu
ES auditoriem var būt iebildumi pret jauno vilcienu iegādes līgumu
Autors: IR.lv / 15. marts 2012, 9:23
Eiropas Savienības (ES) auditoriem var būt iebildumi pret veiktajiem grozījumiem pasažieru pārvadātāja pa dzelzceļu "Pasažieru vilciens" (PV) jauno vilcienu iegādes līguma nosacījumos. Tā ceturtdien laikrakstā "Dienas Bizness" publicētā intervijā atzina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) vadītāja Dace Gaile.


Viņa sacīja, ka šis iepirkums parādīja Latvijas pieredzes trūkumu tik liela mēroga starptautiskiem konkursiem. "Bija skaidrs, ka galvenie spēlētāji šeit būs starptautiskie uzņēmumi, un mums šeit pietrūka pieredzes. Šobrīd laimīgi ir tikts līdz tam, ka vilcienu iegādes līgumu it kā varētu slēgt. Bet šeit atkal runa ir par līguma grozījumiem... Ir līguma projekts, ko zināja visi iespējamie dalībnieki šajā iepirkumā. Tajā bija visai skaudri nosacījumi, bet tāda nu bija pasūtītāja izvēle. Šie līguma nosacījumi tagad ir grozīti, un šajā brīdī jau ir jābūt ļoti uzmanīgiem - tā ir ES Kohēzijas fonda nauda, un gadījumā, ja Eiropas auditori uzskatīs, ka izdarītie grozījumi ir būtiski, pastāv risks, ka varētu tik veiktas finanšu korekcijas valstij. Un šajā gadījumā skaitļi ir ļoti lieli. Tāpēc arī ir bažas par to, kas notiek ar šā līguma pārskatīšanu," norādīja Gaile, raksta BNS.

Pēc viņas teiktā, finanšu korekcijas šajā gadījumā Latvijai pavisam reāli var draudēt, un tās būs jāatmaksā valstij. "Šo korekciju var noteikt 25% līdz pat 100% apmērā," piebilda IUB vadītāja.

Jau ziņots, ka PV iepirkumā līdz 2015.gadam plāno iegādāties 34 jaunus elektrovilcienus un septiņus dīzeļvilcienus. Konkursa uzvarētājam 30 gadu būs jānodrošina arī jauno elektrovilcienu un dīzeļvilcienu uzturēšana. Projekta kopējās izmaksas tiek plānotas 610,757 miljoni eiro (429,24 miljoni latu). Tostarp šim projektam paredzēts arī ES Kohēzijas fonda līdzfinansējums, raksta IR.LV.

Jau pērn augustā par konkursa uzvarētāju tika atzīta Spānijas kompānija "Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles SA", taču dažādu šķēršļu dēļ līgums līdz šim nav parakstīts. PV paredz, ka tas notiks marta laikā.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Iepirkumu uzraudzības birojs, Pasažieru vilciens, vilcienu iegāde

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats