03. maijs, Piektdiena
Vārda dienas: Gints, Uvis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Ķuzis: krīzes laikā Latvija noziedzību sāka eksportēt
Ķuzis: krīzes laikā Latvija noziedzību sāka eksportēt
Autors: Apollo.lv / 16. janvāris 2012, 11:57
Kad valstī sākās ekonomiskā krīze, ar bažām skatījāmies, kas notiks ar kriminogēno situāciju, kādā virzienā tā attīstīsies, intervijā «Latvijas Avīzei» sacīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.


Viņš atzina, ka bija zināms pārsteigums - noziedzības līmenis samazinājās, «jo noziedzību Latvija sāka eksportēt – daļa no mūsu noziedzniekiem devās meklēt laimi uz ārzemēm.»

«Piemēram, mēs tagad ar metāla zādzībām un nelegālajiem uzpirkšanas punktiem diezgan veiksmīgi tiekam galā, bet vairākās Rietumeiropas valstīs tā ir kļuvusi par lielu problēmu, tur nezina, kā tikt galā ar to, ka pazūd dažādi metāla priekšmeti, kas izlikti skaistumam vai praktiskām vajadzībām,» pastāstīja Ķuzis.

Viņš pauda pārliecību, ka noziedznieku atgriezīsies, kad uzlabosies dzīves līmenis.

«Nedomāju, ka ārzemēs viņi būs ļoti labojušies. Neskatoties uz noziedzības eksportu, noziedzības līmenis jau nesamazinājās tik daudz, kā varēja gaidīt, turklāt pieauga recidīvs – biežāk noziegumus sāka izdarīt cilvēki, kas jau iepriekš bija grēkojuši, arvien vairāk pieķeram zagļus, kuri jau sodīti par zagšanu četras piecas reizes, retāk – pirmoreiz...» - tā Ķuzis.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ints Ķuzis, noziedzība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats