26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Māja, mēbeles, interjers » Iespējams pieteikties līdzfinansējumam par veiktajiem energoefektivitātes pasākumiem
Iespējams pieteikties līdzfinansējumam par veiktajiem energoefektivitātes pasākumiem
Autors: BNA.LV / 7. augusts 2009, 13:04
Ekonomikas ministrija ir izmaksājusi valsts līdzfinansējumu pirmo trīs daudzdzīvokļu dzīvojamo māju dzīvokļu īpašniekiem par izpildītajiem energoefektivitātes pasākumiem - divu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju dzīvokļu īpašniekiem ir sniegts valsts atbalsts par izstrādātajiem energoauditiem, kā arī vienas daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašniekiem sniegts valsts atbalsts par izstrādāto energoauditu un tehnisko projektu.

Līdzfinansējums valsts atbalsta programmas ietvaros tiek piešķirts daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoauditu veikšanai, energoefektivitātes novērtējuma precizēšanai un tehnisko projektu izstrādes līdzfinansēšanai. Atbalstu var saņemt tikai tie dzīvokļa īpašnieki, kas ir pārņēmuši dzīvojamās mājas pārvaldīšanas tiesības. Valsts līdzfinansējuma kopējais apmērs energoauditiem, energoefektivitātes novērtējumu precizēšanai un tehnisko projektu izstrādei ir 698 033,67 lati.

Eiropas Komisija ir nodevusi Latvijas pusei finansējumu no ES finansētajiem atmaksāšanas fondiem, ar mērķi finansēt energoefektivitātes veicināšanas pasākumus Latvijā. Valsts līdzfinansējumu energoefektivitātes pasākumiem piešķir: 1) daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas energoauditam – 80 % apmērā no energoaudita izmaksām, bet ne vairāk kā 400 latu; 2) energoefektivitātes novērtējuma precizēšanai atbilstoši normatīvo aktu prasībām – 100 latu apmērā; 3) daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas tehniskā projekta izstrādei – 80 % no tehniskā projekta izmaksām, bet ne vairāk kā 2500 latu.

Lai pieteiktos līdzfinansējuma saņemšanai energoauditam, energoefektivitātes novērtējuma precizēšanai un tehniskajam projektam, dzīvokļu īpašnieku pilnvarotai personai jāiesniedz Ekonomikas ministrijā attiecīgs iesniegums, kuram klāt jāpievieno: dzīvokļu īpašnieku kopsapulces protokola kopija, kurā ierakstīts lēmums veikt vienu vai vairākus atbalstāmos pasākumus; dzīvokļu īpašnieku kopsapulces protokola kopija, kurā ierakstīts lēmums par attiecīgās personas pilnvarošanu; pilnvarojuma līguma kopija; dzīvojamās mājas nodošanas un pieņemšanas akts par dzīvojamās mājas pārvaldīšanas tiesību nodošanu dzīvokļu īpašnieku sabiedrībai vai ar dzīvokļu īpašnieku savstarpēju līgumu pilnvarotai personai.




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats