28. aprīlis,
Vārda dienas: Gundega, Terēze
Sākuma lapa » Intervijas » Brigmanis: Vienotība negrib vadīt valsti
Brigmanis: Vienotība negrib vadīt valsti
Autors: Baiba Lulle / NRA.lv / 6. decembris 2013, 11:52
Par jaunās valdības veidošanas scenārijiem pēc tam, kad Valsts prezidents Andris Bērziņš noraidīja Vienotības izvirzītos premjera amata kandidātus, un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) interesēm valdībā Neatkarīgās intervija ar ZZS Saeimas frakcijas vadītāju Augustu Brigmani.


Neatkarīgā: – Prezidentu neapmierināja neviens no Vienotības trim kandidātiem. Jūs arī domājat, ka tie nav tie spēcīgākie kandidāti?

Augusts Brigmanis: –  Es velku paralēles ar Dzintara Zaķa izteikumiem, ka valdība vēl nebūs līdz gada beigām. Domāju, ka, vismaz zemapziņā, virzot šādus kandidātus, Vienotība bija gatava, ka nevienu neatbalstīs. Neatceros savā politiskajā pieredzē situāciju, kad partija nespēj vienoties par vienu kandidātu. Tas ir komiski: virzīt trīs cilvēkus, no kuriem prezidentam viens jāizvēlas.

– Jums jau arī ir trīs premjera kandidāti – Uldis Augulis, Jānis Dūklavs, Raimonds Vējonis.

– Tā ir cita situācija – viņi minēti kontekstā ar nākamās Saeimas vēlēšanām. Kad pienāks tas reālais brīdis, mums būs viens kandidāts.

– Tagad vienkārši popularizējat visus trīs?

– Jā. Bet viņi nav nominēti premjera amatam šajā situācijā, kurā mēs neesam gatavi uzņemties premjera amatu. Veselais saprāts un loģika saka, lai būtu viens kandidāts.

– Kāpēc, jūsuprāt, Vienotība virzīja trīs kandidātus, nevis vienu? Zināja, ka tas ir tikai kontrolšāviens?

– Varbūt apzināti, jo negribēja, lai apstiprina. Visu cieņu šiem cilvēkiem, bet diez vai Vienotība reāli cerēja, ka kādu no viņiem akceptēs. Pat, ja, kā kuluāros runā, reālākais bija Artis Pabriks un pārējie (Krišjānis Kariņš un Ints Dālderis) tikai pielikti klāt, tā jau ir pavisam dīvaina attieksme. Ja kāds no viņiem būtu reāls premjera kandidāts, viņš būtu gājis pie prezidenta uz sarunām, bet tur gāja tikai Dombrovskis, Solvita Āboltiņa un Sandra Kalniete.

– Kāpēc domājat, ka līdz gada beigām necer izveidot valdību?

– Visticamāk, Vienotība negrib valsti vadīt, tāpēc tiek šāds cirks taisīts. Izskatās, ka kandidāti izvirzīti, lai kaut kas būtu, lai neatklātos, ka aiz Valda Dombrovska ir tukšums. Kuluāros un publiskajā telpā no Vienotības visu laiku dominē tikai divi: Dombrovskis un Āboltiņa.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Augusts Brigmanis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats