05. maijs,
Vārda dienas: Ģederts, Ģirts
Sākuma lapa » Intervijas » Lūsis: Dombrovskis pirmo reizi dzīvē pieņēma valstsvīra cienīgu lēmumu
Lūsis: Dombrovskis pirmo reizi dzīvē pieņēma valstsvīra cienīgu lēmumu
Autors: Māris Krautmanis / NRA.lv / 3. decembris 2013, 14:00
Nacionālās apvienības (NA) Visu Latvijai!Tēvzemei un Brīvībai/LNNK ģenerālsekretāru intervēju divos piegājienos – pirms 21. novembra un tam sekojošās premjera demisijas un pēc.

Tāpēc šī intervija par visu aktuālo uzreiz – gan par priekšā stāvošo sarežģīto valdības veidošanas procesu, gan par Maxima traģēdiju, gan NA līdzšinējo politisko darbību.

– Vēl pirms desmit dienām nekas neliecināja, ka Latvijas poltisko vidi skars tik nopietnas pārmaiņas. Tad nāca 21. novembris ar traģiskajiem notikumiem lielveikalā Maxima, un tikai piecas dienas vēlāk premjers paziņoja par demisiju. Kā vērtējat šo Valda Dombrovska soli?

– Es domāju, ka pirmo reizi dzīvē Valdis Dombrovskis pieņēma patiesi valstsvīra cienīgu lēmumu, parādot, ka viņa politiskajā tēlā atrodami arī tiešām cilvēciski vaibsti. Turklāt, paziņojot par demisiju, premjers pirmo reizi pateica paldies sabiedrībai par krīzes laikā piedzīvoto – tas līdz šim nebija izdarīts, lai gan tieši vienkāršie cilvēki bija tie, kas visas lielākās grūtības iznesa uz saviem pleciem.

– Tātad jūs nepieļaujat, ka Valdis Dombrovskis vienkārši izmantoja brīdi, lai politiski korektā formā aizietu no ne pārāk stabilas valdības vadītāja amata, iegūstot arī ne mazu politisko kapitālu?

– Es ļoti ceru, ka šis Dombrovska solis tiešām bija viņa personiskās pārliecības motivēts, nevis, teiksim, prezidenta spiediena rezultāts. Tādā gadījumā viņa rīcība, protams, būtu vērtējama citādi. Tomēr es šobrīd negribu mest akmeņus premjera dārziņā. Ja nebūtu traģisko Maxima notikumu, jebkuru citu viņa demisijas iemeslu es noteikti uztvertu kā nevēlēšanos turpināt darbu vienā valdībā ar mums, bet domāju, ka šoreiz mēs tomēr nevaram runāt par šādu motivāciju.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aigars Lūsis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats