28. aprīlis,
Vārda dienas: Gundega, Terēze
Sākuma lapa » Intervijas » Brigmanis: uzturēšanās atļauju piešķiršanu pret investīcijām aizliegt nevajag; neesam vientuļa sala
Brigmanis: uzturēšanās atļauju piešķiršanu pret investīcijām aizliegt nevajag; neesam vientuļa sala
Autors: Baiba Lulle / NRA.lv / 11. oktobris 2013, 17:00
Visas koalīcijā esošās partijas – Vienotība, Nacionālā apvienība (NA) un Reformu partija (RP) – lielā mērā cīnās par vienu un to pašu elektorātu, tāpēc jau tradicionālie varas partiju kašķi, tuvojoties vēlēšanām un, jo īpaši, veidojot priekšvēlēšanu budžetu, kļūst biežāki un publiskāki.


Tie aizgājuši tiktāl, ka NA nebalsoja par 2014. gada budžeta nodošanu izskatīšanai Saeimas komisijās, kas izdevās vien ar opozīcijā esošās Zaļo un zemnieku savienības palīdzību. Kāpēc ZZS steidza glābt budžeta nodošanu komisijām, kā varētu attīstīties politiskie procesi, kur palikušas partiju sarkanās līnijas un kādas ir priekšvēlēšanu kalkulācijas, NRA.lv intervija ar ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētāju Augustu Brigmani.

Jūsuprāt, jautājums par uzturēšanās atļaujām ir nebūtiska detaļa, sīks partiju tirgus? Jūs, ZZS, arī sevi pozicionējat kā nacionālu partiju, un NA to redz tieši caur nacionālo interešu prizmu. Jūs tā neskatāties?

Tas ir plašāks jautājums. Neapšaubāmi, uzturēšanās atļaujas valstij naudu ienes, ar to palīdzību dažkārt tiek sakopti arī nolaisti īpašumi. Manuprāt, uzturēšanās atļauju piešķiršanu apmaiņā pret investīcijām pavisam aizliegt nevajadzētu, jo mēs jau neesam kā vientuļa sala okeānā. Arī pašreizējā vienošanās koalīcijā paredz to kvotēšanu, nevis pilnīgu aizliegšanu. Varbūt uzturēšanās atļaujas varētu padarīt dārgākas un mūsu interesēm atbilstošāk jāvirza investīcijas. Procesam jābūt regulējamam, nedrīkst pieļaut apšaubāmas reputācijas cilvēku ieplūšanu Latvijā, ko arī uzrauga attiecīgās iestādes, nedrīkst veidoties kopienas, kas ir mūsu latviskajai mentalitātei un dzīvesveidam nepieņemamas. Turklāt naudai, kas šādi ienāk Latvijā, jānonāk konkrētās pašvaldības rīcībā, vismaz kādai tās daļai. Bet, ja atņemam ārvalstu investoriem šo iespēju, ir jābūt pretī instrumentam, kas nolaistos īpašumus savāc un uztur kārtībā.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Augusts Brigmanis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats