19. maijs,
Vārda dienas: Lita, Sibilla, Teika
Sākuma lapa » Bez kaklasaites » Bez kaklasaites: Vētra ilgs trīs dienas
Bez kaklasaites: Vētra ilgs trīs dienas
Autors: Marija Ziediņa / NRA.lv / 8. janvāris 2015, 12:56
11. janvārī gaidāma vētra, ko zinātāji jau pasteigušies nodēvēt par gadsimta stiprāko vētru. Sazinājāmies ar Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centru (LVĢMC), lai noskaidrotu, kādi laika apstākļi nedēļas nogalē gaidāmi.


"Nedēļas nogale gaidāma vējaina. Tuvākajās dienās Latvijā laika apstākļus noteiks ciklons. Vējš pieņemsies spēkā naktī no 10. janvāra uz 11. janvāri un tā stiprums var sasniegt 17 līdz 22 m/s, bet savu kulmināciju vētra sasniegs 11. janvāra dienā, kad vēja ātrums būs no 25 līdz 30 m/s un jūras piekrastē - pat 33 m/s. Arī 12. janvārī vējš vēl nebūs norimis un brāzmos no 20 līdz 25 m/s,” tā gaidāmo vētru ieskicē LVĢMC prognožu daļas vadītāja Laura Krūmiņa.

Kā izrādās, vētras laikā būšot silts. „Jau no 9. janvāra kļūs siltāks un gaidāmi arī nokrišņi, kas varētu būt slapja sniega veidā. Vētras laikā būs atkusnis, tomēr pēc tam atkal piesals,” nākamās nedēļas laika apstākļus skaidro L. Krūmiņa. Tomēr izrādās, šī vētrainā ziema Latvijai esot raksturīga. „Šādi laika apstākļi un to mainība Baltijas jūras piekrastei ir visai raksturīga un tipiska, tomēr vētras laikā iedzīvotājiem jāatceras ievērot visus nepieciešamos drošības noteikumus," atklāj L. Krūmiņa.

Arī Valsts Ugunsdrošības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Marita Masule atgādina būt piesardzīgiem. "Vētras laikā būtu ieteicams neiet ārpus mājas. Tāpat jāpārliecinās, ka uz balkona neatrodas lietas, kuras varētu aizpūst, jāatceras aizvērt logus un durvis. Ja tomēr jādodas ārpus telpām, tad jāpārvietojas uzmanīgi un jāuzmanās, lai kaut kas neuzkrīt virsū. Braucot ar automašīnu, jāņem vērā tas, ka uz ceļiem var būt krituši koki. Dārzu īpašniekiem jāpievērš uzmanība, vai nav kāds aizlūzis koks, kas vētras laikā varētu uzgāzties virsū mājai vai apdraudēt īpašnieka drošību," nobeigumā uzsver M. Masule.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: vētra

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk