Aivars Lembergs
valsts pārvalde
Šaubīgās Delnas propaganda jāpieskaita priekšvēlēšanu aģitācijas izdevumiem
Pievienots 2010 gada 15. septembrī | 0 komentāri
Drukāt
Ar visapšaubāmāko reputāciju apveltītās Latvijas nevalstiskās organizācijas Delna kārtējais pirmsvēlēšanu paziņojums par „deputātu kandidātu reputācijas datu bāzi“ liek vēlreiz vērsties pie Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) ar prasību priekšvēlēšanu aģitācijas izdevumos ieskaitīt ne tikai trešo spēku aģitāciju „par“ kādu politisko spēku, bet arī „pret“ to.

Līdzīga situācija izveidojās jau pirms iepriekšējām – 9.Saeimas vēlēšanām, kad manu ekonomisko un politisko oponentu sponsorētais nodibinājums Pilsētai un pasaulei ķengāja manu vārdu visdažādākajos veidos un formās, tādējādi klajā un nekautrīgā priekšvēlēšanu propagandā aģitējot pret Zaļo un zemnieku savienību. Toreiz KNAB atrunājās gan ar nespēju atrast nodibinājuma īstos sponsorus, gan „caurumiem“ likumdošanā u.tml. Ir pagājuši četri gadi, kuru laikā visas nepilnības bija pietiekami laika gan apzināt, gan novērst. Diemžēl pirms 10.Saeimas vēlēšanām esam atkal atgriezušies turpat, kur bijām, – viltīgajā un negodīgajā situācijā, kad simtprocentīgi vinnē tie, kas aģitē pret, jo naudu viņiem neviens neatprasa un arī atbildības nav nekādas. 

Ne reizi vien iepriekšējos gados esmu publiski norādījis, ka laikraksts Diena savās tālaika izpausmēs ir Sarmītes Ēlertes politiskais projekts. Nu visas liekulīgās maskas ir kritušas, un pierādījies, ka man ir bijusi taisnība. Bijusī redaktore, Sorosa fonda ilgadīgā vadītāja Latvijā nu pati kandidē 10.Saeimas vēlēšanās un, kaut negribīgi, tomēr beidzot bijusi spiesta pat iestāties partijā, tādējādi „legalizējot“ savu politisko darbību. Līdzi redaktorei pie citiem „lietussargiem“ devusies arī politiski uzticamā viņas domubiedre Lolita Čigāne, pametot Delnas vārdā nosauktās aģitbrigādes vadītājas posteni un pierādot, ka iepriekšējie apgalvojumi par savas darbības it kā politisko neitralitāti ir pilnīgs blefs. Tagad šī pati šaubīgā Delna, turpinot iepriekšējās politiskās aktivitātes, aģitē pret konkrētiem 10.Saeimas deputāta kandidātiem. Iepriekšējā pieredze un konsekvences Ēlertes/Čigānes politiskajā karjerā liek kritiski raudzīties uz Delnas t.s. pētījumiem, kā arī nepārprotami apliecina, ka Delna nav neatkarīga nevalstiska organizācija, bet gan ieinteresētā puse, kuras propaganda noteikti jāpieskaita priekšvēlēšanu aģitācijas izdevumiem. 


Komentāri:
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Tavs komentārs:
Par autoru
Ventspils pilsētas Domes priekšsēdētājs
Reklāma