Aivars Lembergs
valsts pārvalde
Zatlera tiesiskums uz slepena dīvāna par valsts naudu
Pievienots 2011 gada 21. jūlijā | 0 komentāri
Drukāt
Atbilstoši manām iepriekšējām prognozēm eksprezidents Valdis Zatlers atteicās tieši un nepastarpināti debatēt ar mani, cilvēku, kuru tam pašam Zatleram tik ļoti patīk zākāt aizmuguriski un dēvēt par oligarhu, bet ar kuru vēl dažus mēnešus iepriekš viņš vairākas reizes labprāt pārrunāja iekšpolitiku pie vīna glāzes.

Atteikšanos radīja bailes no spēcīgas, faktoloģiski pamatotas un loģiskas diskusijas ar cilvēku, kuram jāskatās acīs un jāatbild uz jautājumiem, tostarp nepatīkamiem. Taču šodien Zatlera kungs nācis klajā ar visai pagaru un pašam sev glaimojošu interpretāciju par savas rīcības motīviem. Un šie motīvi nudien ir pelnījuši sīkāku analīzi.

Pirmais, protams, ir tiesiskums un godīgums, ar ko Zatlera kungs aizsedzas ikreiz, kad jārunā pēc būtības. Bet, ja runā pēc būtības, Zatleram būtu jāpaklusē, jo, lai nu kurš, bet ne jau nu viņš ir kāds tiesiskuma etalons mūsu valstī. Cilvēks, kurš, būdams slimnīcas vadītājs, valsts amatpersona, pats atzinies, ka ņēmis pateicības.

Pretēji saviem prezidentūras sākuma solījumiem aplokšņu jautājumu valstiskā mērogā sakārtot realitātē Zatlera kungam četri gadi izrādījušies pārāk īss laika posms savu solījumu izpildei. Acīmredzot par tiesiskumu un godīgumu ērtāk ir vienkārši parunāt, vislabāk, protams, uz smalkiem un īpaši slepeniem ādas dīvāniņiem, kas par 44 000 latu pirkti par valsts naudu, un starp kristāla vāzēm, kas valsts vārdā saņemtas dāvanās no ārvalstu amatpersonām, bet pēkšņi izrādījušās privātpersonu īpašums.

Zatleru no taisnas tiesas līdz šim pasargāja tikai un vienīgi viņa kā prezidenta imunitāte, kuru šis kungs ar ārkārtas vēlēšanu palīdzību tagad veikli mēģina pārvērst Saeimas deputāta imunitātē. Pretēji man, jo mani nesargā nekāda imunitāte. Lai arī Zatlers, demonstrēdams visu savu bezspēcību, pēc četru gadu klusēšanas ir sācis mani saukt par smagos noziegumos apsūdzēto, es visas līdz šim pret mani safabricētās tiesas prāvas esmu uzvarējis.

Zatlera konstatācija, ka esmu oligarhs, ir pēkšņa un negaidīta, līdzīga akūtajam jautājumam, ko šis cilvēks, būdams Valsts prezidents, uzdeva pats sev pirms 4 gadiem: „Kas es esmu?“ Iepriekš, publiski piedaloties Ventspils pilsētas svētkos, aicinot ciemos un draudzīgi pļāpājot par aktualitātēm valstī, viņš to nebija pamanījis. „Oligarhija“ ir vīģes lapa, ar kuru bijušais prezidents aizsedz savu nemākulību, nekompetenci un harizmas trūkumu bailēs no tiem, kam tā piemīt.

Komentāri:
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Tavs komentārs:
Par autoru
Ventspils pilsētas Domes priekšsēdētājs
Reklāma