Aivars Lembergs
valsts pārvalde
Aicinājums ZZS vadībai neveikt valsts budžeta konsolidāciju uz valsts sociālo pabalstu rēķina
Pievienots 2011 gada 25. janvārī | 0 komentāri
Drukāt
Mūsdienu civilizētajā pasaulē par valsti spriež pēc tā, kā tajā izturas pret saviem visneaizsargātākajiem sabiedrības locekļiem.

Kopš V.Dombrovska jaunās valdības izveidošanas un 2011.gada budžeta izstrādes – turpat 3 mēnešus liela sabiedrības daļa tiek turēta nepārtrauktā spriedzē, sekojot diskusijām par jautājumu, – uz kā rēķina konsolidēt nepieciešamos miljonus valsts budžetā – uz ģimenes valsts pabalsta vai pensiju piemaksas rēķina. Turklāt šīs sabiedrības sociālās grupas tiek pretnostatītas viena otrai, radot maldīgu priekšstatu, ka citas alternatīvas budžeta konsolidācijā nemaz nepastāv. 

Manuprāt, tā nav valstiski tālredzīga un atbalstāma valdības politika, jo uzskatāmi demonstrē ne tikai nihilistisku attieksmi pret konkrētajām sabiedrības grupām, liekot tām justies neaizsargātām un nevērtīgām, bet nepilda arī vienu no valdības vissvarīgākajām funkcijām – pilnvērtīgas sociālās aprūpes nodrošināšanu. Es aicinu ZZS atbildīgās amatpersonas atteikties no budžeta konsolidācijas uz visneaizsargātāko sabiedrības locekļu valsts sociālo pabalstu rēķina, bet meklēt un izsvērt citus risinājuma variantus.


Komentāri:
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Tavs komentārs:
Par autoru
Ventspils pilsētas Domes priekšsēdētājs
Reklāma