Aivars Lembergs
valsts pārvalde
Par politisko spiedienu uz Rīgas apgabaltiesu
Pievienots 2012 gada 7. maijā | 0 komentāri
Drukāt
Jau vairākkārt esmu ievērojis diezgan lielu sakritību – ja Rīgas apgabaltiesā uz tiesas sēdi ierodas žurnālists Ivo Leitāns (neatkarīgi no medija, kurā viņš strādā), LETA korespondents un Baiba Rulle no „Pietiek”, tad ir gaidāmas jaunas aktivitātes, kurās katram tās dalībniekam ir sava loma:

1. kāds no politiķiem raksta iesniegumu kādai valsts iestādei;
2. iesnieguma ietekmes pastiprināšanai drīz pēc tam pieslēdzas Ģenerālprokuratūra vai KNAB;
3. konkrētie mediju pārstāvji, kuri apkalpo konkrētās personas PR ziņā, to visu atspoguļo.

Izņēmums nav sinhronās darbības arī 7.maijā:
1. vispirms bijušie sorosīti, tagad politiskās partijas „Vienotība” deputāti – L.Čigāne un A.Judins – raksta iesniegumu VARAM, vai gadījumā Lembergs neesot pārkāpis pirms 5 gadiem noteikto ierobežojumu;
2. tad valsts apsūdzības uzturētāju grupas vārdā prokurors Juris Juriss pieprasa informāciju no Ventspils Brīvostas pārvaldes un pašvaldību darbību uzraugošās VARAM, lai gūtu apstiprinājumu Ģenerālprokuratūras pārliecībai;
3. vienlaikus portālā pietiek.com un Latvijas Radio 1 parādās pārsteidzoša atklāsme par Lembergam pirms 5 gadiem noteikto atalgojumu vai automašīnu, ar kuru Lembergs pārvietojas jau ilgāku laiku.

Jūs jautāsiet – kāpēc? Vēl viena diezgan tradicionāli izplatīta likumsakarība – tuvojas pašvaldību vēlēšanas. SKDS 2012.gada martā veiktā socioloģiskā aptauja parāda, ka Ventspils pilsētas domes darbību pozitīvi vērtē 92% ventspilnieku, Lemberga darbību pozitīvi vērtē 87% respondentu. Ja pašvaldību vēlēšanas Ventspilī notiktu šodien, tad politiskā partija „Latvijai un Ventspilij” iegūtu 53% balsu; „Vienotība” – 5%, bet ZRP, kurā iefiltrējies (nu jau trešā partija) politiskais staigulis A.Landmanis ar vēlmi atrast sabiedrotos Latvijas ostu privatizācijai – tikai 0,4%.

Kāds mērķis šai kārtējai kampaņai? Politisks spiediens uz Rīgas apgabaltiesu ar mērķi izolēt Lembergu no politiskās darbības un tiesībām piedalīties pašvaldību vēlēšanās, jo taisnīgā politiskā cīņā šīs politiskās partijas mani uzvarēt nevar.

Komentāri:
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Tavs komentārs:
Par autoru
Ventspils pilsētas Domes priekšsēdētājs
Reklāma