Pēteris Apinis
veselības aprūpe
Pievienots 2017 gada 12. maijā | 0 komentāri
Uzreiz atvainojos visiem tiem, kas šajā rakstā cer ieraudzīt aicinājumu nodokļus samazināt, atvieglojumus nodokļu maksāšanai savairot, bet tai pašā laikā vairāk naudas tērēt it visam. Bez tam atvainojos tiem, kas šeit cer saskatīt bargu valdības kritiku par nodokļu reformu– nebūs arī tās, jo raksta autors IIN samazināšanu uzskata par ļoti labu nodokļu politikas signālu.
Pievienots 2016 gada 29. novembrī | 0 komentāri
Pasaules Banka prezentējusi dokumentu, ko sauc par Pasaules Bankas atlīdzināmiem konsultāciju pakalpojumiem: "Atbalsts veselības sistēmas stratēģijas izstrādei attiecībā uz prioritārajām saslimšanām Latvijā". Savu pētījumu par Latvijas veselības aprūpes sistēmu un savus ieteikumus. Viss pētījums ir pilns banālām faktoloģiskām kļūdām. Šo kļūdu ir tik daudz, ka praktiski nevar akceptēt pilnīgi neko no šī darba. Bet šis "pētījums" Latvijas valstij izmaksā 1,3 miljonus eiro.
Pievienots 2015 gada 11. augustā | 0 komentāri
Kaut kādas informācijas druskas man liek izteikt pieņēmumu, ka tuvāko divu nedēļu laikā sāksies neticamas jukas ap e-veselību. Ir iztērēti savi 10 miljoni eiro, un radīts kāds nezināms produkts, kas ir trīs reizes nozīmīgāks par e-skolu, vismaz apgūto finanšu līdzekļu (iztērētās naudas) ziņā.
Pievienots 2015 gada 7. aprīlī | 0 komentāri
Lielais notikums tuvojas pārlieku klusi. Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) līderis Valdis Keris 20.aprīlī ņems rokā sarkano karogu, cels barikādes pie Nacionālās bibliotēkas un grandiozais medicīnas darbinieku protests varēs sākties*. Tikai nelabvēļi izplata tenkas, ka protestētāji esot «piesaistīti» no citām nozarēm, bet viņiem apsolīta «saskanīga trīs dienu atpūta».
Pievienots 2015 gada 12. februārī | 0 komentāri
Katrs, kas runā par Eiropas Savienības un Krievijas abpusējām sankcijām, agri vai vēlu nonāk pie zemkopības. Latvijas zemnieki cieš lielus zaudējumus, jo zudis lielais Krievijas pārtikas tirgus. Eiropa cenšas līdzēt ar subsīdijām, kas ir pārlieku mazas, un zemkopības ministrs Jānis Dūklavs vairāk laika pavada Briselē, latviešu zemniekus lobējot, nekā ministra kabinetā. Par nepieciešamību atbalstīt latviešu zemniekus Briselē bez mitas runā Laimdota Straujuma, Edgars Rinkēvičs un Dana Reizniece-Ozola. Daļa no Briseles sarunām pārcēlušās uz Daugavas kreiso krastu - Nacionālo bibliotēku.
Pievienots 2015 gada 27. janvārī | 0 komentāri
21. gadsimta ārsts darbojas TV realitātes šovā. Biežāk tie ir TV šovi, kur ārsti veic kosmētiskas vai bariatriskās (svaru samazinošas) operācijas, nereti televīzijas kameru priekšā urbj zobus vai koriģē krūšu formu. Holandē televīzija pamanījās rādīt šovu par nieru transplantāciju, kur visa valsts sekoja līdzi slimniekiem, bet patiesībā gaidīja kāda līdzcilvēka nāvi un transplantējamas nieres.
Pievienots 2014 gada 25. novembrī | 0 komentāri
25.novembrī Latvijas Ārstu biedrībā notiks AWARH konference par alkohola radītām problēmām un sekām. Latvijā šīs problēmas parasti saistās ar bērnu un jauniešu tieksmi pēc alkohola un neticami vieglo nelegālā, nereģistrētā, nekvalitatīvā alkohola pieejamību.
Pievienots 2014 gada 6. novembrī | 0 komentāri
Apstiprināta Laimdotas Straujumas jaunā valdība. Veselības ministrs ārsts un farmaceits, bioloģijas zinātņu doktors, uzņēmējs, kolekcionārs, mecenāts Guntis Belēvičs. Kad par cilvēku var uzrakstīt tik daudz labi saprotamu pozitīvu jēdzienu, tautas izpratnē līdzi nāk tenkas, nievas, noraidījums un... cerība uz pārmaiņām. Pārmaiņas veselības jomā sauksim par strukturālām reformām, jo bez tām pārmaiņas parasti ir darbības ilūzija. Tātad – no Gunta Belēviča tiek gaidītas reformas, un no viņa baidās. Ar savu enerģisko virzību uz amatu ministrs devis arī nepārprotamu mājienu par nepieciešamajām reformām.
Pievienots 2014 gada 31. oktobrī | 0 komentāri
Latvijas likumdevēji 3. lasījumā nobalsojuši par būtiskāko normu– jebkura cilvēka tiesības uz veselību un tīru gaisu ir prioritāras pār smēķētāju tiesībām uz savu atkarību un tabakas industrijas tiesībām uz peļņu.
Pievienots 2014 gada 29. septembrī | 0 komentāri
Vidējais latvietis no reālās telpas pārvācas uz virtuālo, viņš tur iepērkas, iemīlas, komunicē un nodzīvo mūžu. Līdzi viņam datorā ievācas visa viņa pasaule– gan vēlamā, gan nevēlamā, gan gaidītā, gan negaidītā.
Pievienots 2014 gada 7. jūlijā | 0 komentāri
Ārsti un medicīnas māsas strādā. Latvijas iedzīvotāju vidējais dzīves ilgums pagarinājies vairāk nekā visās apkārtējās valstīs. Zīdaiņu mirstība samazinājusies. Veselīgi pavadītie mūža gadi pieaug, mirstība ar sirds asinsvadu slimībām samazinas. Un tas viss par spīti valdības neieinteresētībai veselības problēmu risināšanā 25 gadu garunā, par spīti nepietiekamam finansējumam. Rietumeiropas jaunieši medicīnu vēlas studēt Rīgā, mūsu ārsti un māsas ir pieprasīti pasaulē– tātad arī medicīnas izglītības līmenim nav ne vainas. Latvieša dabā ir sūkstīties, tādēļ mēs pasaulei parasti sniedzam datus, ka mums ir augstākā mirstība no sirds asinsvadu, visa veida onkoloģiskām, kā arī plaušu, gremošanas trakta un urogenitālām slimībām, psihiskām slimībām, traumām, pašnāvībām un slīkšanas. Citi mūsu medicīnas līmeni apskauž, mēs apskaužam visus.
Pievienots 2014 gada 11. jūnijā | 0 komentāri
Tik daudz spekulāciju ap un par nodokļiem nav bijis kopš 1993. gada, kad Latvijas nodokļu sistēma tikai veidojās. Ilggadējs Latvijas premjerministrs, ļoti konservatīvs politiķis Andris Bērziņš (nejaukt ar valsts prezidentu A.B, Saeimas deputātu A.B. un aktieri A.B.!) nācis klajā ar aicinājumu visām partijām– atjaunot ceļu fondu un ieguldīt Latvijas ceļos 4 miljardus eiro, ko valsts neesot ceļos ieguldījusi kopš 2002. gada. Nav grūti ielūkoties šā tālā gada preses slejās, kad ceļinieki ultimatīvā formā naudu prasīja tieši šim Andrim Bērziņam. Bet Andris Bērziņš vairāk naudu nedeva, jo augstu turēja valsts budžeta stabilitātes karogu.
Pievienots 2014 gada 9. jūnijā | 0 komentāri
Vēl aprīlī un maijā politiķi varēja viens caur otru cīnīties pret Krievijas agresijas plāniem Ukrainā un Baltijā. Pēdējo nedēļu politiskā retorika Latvijā kļuvusi iekšpolitiskāka – visi politikāņi cīnas pret nodokļu paaugstināšanu un par nodokļu pazemināšanu uzturlīdzekļiem jeb, vienkāršāk sakot - pārtikai.
Pievienots 2014 gada 2. jūnijā | 0 komentāri
Jau ilgus gadus mēs cīnāmies ar smēķēšanas ļaunumu. Tabakas smēķēšana ir galvenais riska faktors vēzim un infarktam, aizsērējušām artērijām un tamdēļ nogrieztām kājām. Tabakas smēķētājiem nav izredžu izvairīties no hroniskas elpošanas un sirdsdarbības mazspējas.
Pievienots 2014 gada 15. aprīlī | 0 komentāri
Manas tautas zīme ir rīkoties vienoti un pieticīgi. Neizlēkt. Latvietis labprāt pieņem vairākuma viedokli. Latvietis ar gavilēm pieņem Rīkojumu Nr.2, atlaiž Saeimu, bet tieši ar tādām pašām gavilēm aizslauka šā rīkojuma autoru Valdi Zatleru un rīkojuma rezultātu – Reformu partiju – vēstures mēslainē. Tie, kas publiski iebilda pret rīkojumu, trīs gadus atpakaļ tika noķengāti, gluži tāpat kā šobrīd tiek noķengāts rīkojums.
Pievienots 2014 gada 9. aprīlī | 0 komentāri
Tādas vienotības un saskaņas politiska jautājuma risināšanā nav bijis kopš cīņas par enerģijas dzērienu tirdzniecības aizliegumu bērniem, pusaudžiem, grūtniecēm un kaimiņam. Spaiss ir saliedējis deputātus un topošos deputātus labāk nekā Putins ar ieroču žvadzināšanu Latvijas pierobežā. Cienījamie Saeimas un dažādu pilsētu domju deputāti publiski nākuši ar aicinājumu – «aizliegt», kas Saeimas komisijā klusi pārtapis par «sertificēt», bet atbildību no politikas pārcelt uz Slimību kontroles un profilakses centru. Saeimas darba grupa spaisu apkarošanā savu pastāvēšanu beidza pilnīgi bez rezultāta.
Pievienots 2014 gada 26. martā | 0 komentāri
Atslēgas vārds uzturzinātnē ir tauki. Holesterīns ir tauki. Zemādas slānis un liekais svars ir tauki. Hormoni un enzīmi ir tauki. Tauki uzturā ir nepieciešami, jo apgādā organismu ar enerģiju, nodrošina taukos šķīstošo vitamīnu (A, D, E un K) uzsūkšanos, veido šūnu membrānas. Tauki uzturā var būt redzamā veidā, kā eļļa vai sviests, vai ne tik redzamā – kā rieksti, avokado, piens u.c.
Pievienots 2014 gada 19. martā | 0 komentāri
Uzsvars uz vārdu – pēdējoreiz. Jo šis likums turpmāk tiks izmantots tikai politiskai retorikai, bet nekad netiks virzīts, labots vai pieņemts. Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija izveidoja darba grupu, kas trīs mēnešus analizēs un apspriedīs šo likumprojektu, tad jau būs klāt jūnijs, vasarā deputātiem būs svarīgākas darīšanas, tādēļ likumprojekta 2.lasījuma izskatīšana komisijā ievilksies līdz vēlēšanām oktobrī. Nākamajā Saeimā «Vienotība» no Veselības ministrijas turēsies šāviena attālumā, un nevienas citas partijas ministrs šo likumu savā arsenālā neņems.
Pievienots 2014 gada 3. martā | 0 komentāri
Jaunais Veselības finansēšanas likums ir raisījis strīdus un viedokļu saduri. Ministre Ingrīda Circene radījusi šo likumu, bet ārsti, juristi un ekonomisti to nav atzinuši par gana labu esam. Circene televīzijas tiešraidē un ierakstos spēlē savus lielos trumpjus– jauno likumu kā ļoti labu nosaukušas virkne Zemeslodes ievērojamāko amatpersonu, tas darbotos atbilstoši citu Eiropas valstu lieliskajām veselības finansēšanas sistēmām, bet visu citu Eiropas valstu ministri mūs par šo likumu apskauž.
Pievienots 2014 gada 24. janvārī | 0 komentāri
Iespējams, šos vārdus vēlējos rakstīt jau pēc Gada balvas sportā, kas atturības biedrības «Ziemeļblāzma» namā notika 27. decembrī. Šo rindu autors nav nedzērājs, bet jutās gauži pārsteigts, ka atturības biedrībā sporta balvas pasniegšana sākas ar alkohola glāzi. Šķiet, Latvijas krējums, kas bija sabraucis uz šo pasākumu, tērpušies garās kleitās un smokingos, par Augustu Dombrovski un atturības biedrību neko nebija dzirdējuši, tādēļ malkoja ar lielu kāri. Paldies Dievam, premjers Valdis Dombrovskis pamanīja tieši šo pašu nesakritību un dzēra sulu.
Pievienots 2013 gada 27. decembrī | 0 komentāri
Valsts mērogā Ziemassvētkus varētu saukt par meža retināšanas svētkiem. Ja ķīnietim valsts paģēr katru gadu iestādīt vismaz vienu koku, un ir cerības, ka ar laiku pār Gobi tuksnesi šalks ciedru meži, latvietis vismaz vienu egli gadā nocērt. Nu varbūt necērt pats, tad viņa vietā to nocērt bizness.
Pievienots 2013 gada 20. decembrī | 0 komentāri
Rūtu Valteri nepazīstu. Vienkārši tā ir sanācis - ne reizi neesmu sarokojies, ne reizi neesmu runājis, ne reizi neesmu viņai pat oficiālu vēstuli rakstījis. Esmu sēdējis pie viena galda dažādās sēdēs.
Pievienots 2013 gada 1. decembrī | 1 komentārs
Zolitūdes traģēdija bija tik neciešami sāpīga, ka par to vēlējos nerunāt un nerakstīt ne vārda. Un tomēr agri vai vēlu visi, kam ir formulējams viedoklis, to pauž. Ar cerību, ka traģēdija tādā formā vairs neatkārtosies ne Latvijā, ne citur uz zemeslodes.
Pievienots 2013 gada 14. novembrī | 0 komentāri
Savā mīļotajā Gaiļezera slimnīcā labprāt kāpju pa trepēm. Gan tāpēc, ka kāpšana ir veselīgāka nekā vizināšanās liftā, gan tāpēc, ka nevēlos, lai manis dēļ pie lifta kabīnes ilgstoši gaidītu kāds slimnieks, kuram pēc operācijas kāpšana nebūtu vēlama, bet uz kādu diagnostikas procedūru jātiek iespējami ātri.
Pievienots 2013 gada 16. oktobrī | 0 komentāri
Šī ir vēstule Saeimas priekšsēdētājas biedram Andrejam Klementjevam un Veselības apakškomisijas loceklim Vitālijam Orlovam, kuri enerģiski cīnas par finansējumu C hepatīta slimnieku ārstēšanai.
Pievienots 2013 gada 18. augustā | 0 komentāri
Ap plkst.1.30 naktī Rīgā, Nometņu ielā automašīna «Mazda 3» ietriecās stāvošā automašīnā «Volkswagen Bora». «Mazda 3» vadītājs pēc negadījuma nobraucis pārdesmit metrus, apstājies un aizmidzis.
Pievienots 2013 gada 31. maijā | 0 komentāri
Šodien Saeima 3. lasījumā vienbalsīgi atbalstīja Bērnu tiesību likuma labojumu, kas atzīst smēķēšanu bērna klātbūtnē par vardarbību pret bērnu.
Pievienots 2013 gada 22. maijā | 0 komentāri
Latvijas lielveikalos un degvielas uzpildes stacijās varētu pārdot ne tikai bezrecepšu medikamentus, bet arī ķirurģiskos instrumentus un sniegt pareizās atbildes uz kompjūtertomogrāfijas izmeklējumiem.
Pievienots 2013 gada 8. maijā | 0 komentāri
Kāpēc tāda jezga ap likumprojekta garu un burtu, kas nosaka, ka bērniem ir tiesības uz tīru gaisu un veselību? Kāpēc tāda pretestība viedoklim, ka vecāki nedrīkst apdūmot savus bērnus, tāpat kā nedrīkst pērt, kratīt, psiholoģiski mocīt, badināt vai iespundēt? Visi taču jau sen zin, ka pat otrējie cigarešu dūmi piesmēķētā telpā samazina bērna veselīgi nodzīvotos dzīves gadus, izraisa slimības un pat nāvi.
Pievienots 2013 gada 3. aprīlī | 0 komentāri
Nekad neesmu rakstījis turpinājumos. Nelasu komentārus. Arī diskutēju tikai ar profesionāļiem. Šoreiz bija savādāk. Pēc mana raksta „«Nekā personīga» cenšas dabūt laukā Napoleonu no Napoleona kūkas jeb – publiska aģitācija pret psihiatrijas dienestu ir noziedzīga» publicēšanas «Apollo» un vēl dažos portālos, man nācās ļoti daudz uzklausīt viedokļus par Sociālās aprūpes centriem un hronisko psihiatrijas pacientu atrašanos tajos. Es saņēmu veselu gūzmu negāciju par psihiatrijas dienestu, pie kam ne tikai no tiem, kas varētu būt bijuši psihiatru klienti, bet arī no tādiem, kam «bēniņos» nudien viss ir kārtībā.
Pievienots 2013 gada 2. aprīlī | 0 komentāri
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) draugu pulciņš no raidījuma «Nekā personīga» nolēma turpināt kampaņu pret ārstiem, tikai šoreiz izvēlējās konkrētu mērķauditoriju – psihiatrus. Psihiatri ir slikti, viņi zāļo pacientus ar stipriem medikamentiem, tāds bija galvenais «mesidžs», ko sniedza raidījums. Tāda neliela sasauce ar Tiesībsarga uzstādījumu, ka Sociālās aprūpes centros pacienti tiekot zāļoti ar stiprajiem nomierinošajiem zāļlīdzekļiem.
Pievienots 2013 gada 5. martā | 1 komentārs
Visu Eiropu pārskrējusi zirga gaļas epopeja. Mani kolēģi no Dānijas un Zviedrijas stāstīja, ka cilvēki Skandināvijā izvairoties no dažādu „burgeru” ēstūžiem, jo viņuprāt šo iestāžu produktos zirga gaļas esot visvairāk. Tirdzniecības tīkls „Rimi” aizliedzis Latvijas uzņēmumu gaļas produktus, it kā desām būtu piemalti troļļu nagi un bārdas.
Pievienots 2013 gada 11. februārī | 0 komentāri
Saņēmu ielūgumu no KNĀBa 11. februārī piedalīties preses konferencē, kurā šī korupcijas apkarošanas iestāde nolēmusi paziņot, ka visus spēkus turpmāk ieguldīs korupcijas apkarošanā medicīnā. 18% no slimniekiem, lūk, esot devuši mediķiem neoficiālus maksājumus vai dāvanas.
Pievienots 2012 gada 28. jūnijā | 0 komentāri
Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisijas sēdē KNAB priekšnieks Jaroslavs Strelčenoks deputātiem paziņojis, ka administratīvā korupcija Latvijā ir plaši izplatīta tikai vienā sektorā –veselības aprūpē. Kā administratīvo korupciju Streļčenoks saprot ārstu un pacientu attiecības, kur iedzīvotājiem nav saprotams pakalpojumu klāsts, kas pieejams neatkarīgi no pacienta iespējamajiem maksājumiem. Savukārt neziņa veicinot neoficiālos maksājumus.
Pievienots 2012 gada 12. jūnijā | 0 komentāri
Man nav dotas tiesības kompilēt politiskus uzstādījumus par godīgu konkurenci, ūdensvada atjaunošanu un 90% eksportu. Nav «jālej ūdens» kā Amerika kungam, bet jāpastāsta– kā mums Latvijā ūdens lietas notiek. Tādēļ sākšu ar vispārzināmām, bet kopš ķīmijas stundām piemirstām zināšanām: ūdens ķīmiskā formula ir H2O, molmasa 18.01528 g/mol, blīvums 1000 kg/m3, kušanas temperatūra O0 C vai 273.15 K, bet viršanas temperatūra 1000 C vai 373.15 K.
Pievienots 2012 gada 1. jūnijā | 0 komentāri
Gadījums Stradiņa slimnīcā (slimnieks A.L. pēc izrakstīšanās no uzņemšanas nodaļas bija pazudis, bet pēc mēneša atrasts slimnīcas teritorijā miris) izgaismoja virkni pieklusētu jautājumu. Es netaisos kliegt līdzi trīsrindu publicistiem, kas meklē tikai sliktās ziņas. Toties katrai sliktai ziņai un notikumam jākļūst par pamatu analizēt situāciju un labot to, kas labojams.
Pievienots 2012 gada 22. februārī | 0 komentāri
2009.un 2010.gadā Veselības ministre Baiba Rozentāle iznīcināja Rīgas 1.slimnīcu, kas kā neatliekamās palīdzības slimnīca bija strādājusi 200 gadus. Nākamajiem ministriem nācās to saglābt kā dienas stacionāru.
Pievienots 2012 gada 9. februārī | 0 komentāri
Vairākkārt esmu braucis ar mašīnu pāri Latvijas robežai austrumu virzienā. Atceļā vienmēr esmu maksājis lielāku vai mazāku naudas summu kādam, kas stāv garās automašīnu rindas priekšpusē un laipni atvēl man savu vietu. Nācies arī parunāties ar cilvēkiem, kas šajā rindā stāv, lādē slinkos robežsargus un muitniekus, un visai labprāt izstāsta par saviem ikdienas braucieniem. Savukārt muitnieki brīnas, ka es mašīnā neesmu lējis lēto Baltkrievijas benzīnu, bet cenšos tikt līdz tuvākajam benzīntankam Krāslavā vai Pededzē.
Pievienots 2011 gada 22. decembrī | 0 komentāri
Nav nekā briesmīgāka par liekulīgu slēpšanos aiz dzīvnieku aizsardzības maskas tiem, kas baro, piesaista un publiski aizsargā tūkstošiem klaiņojošu suņu un kaķu Rīgā un citās Latvijas pilsētās. Klaiņojošo kaķu barotāji un aizstāvji ir Latvijas dzīvās dabas bendes. Milzīgā klaiņojošā kaķu skaita dēļ Rīgā neligzdo ķauķi, meža strazdi, lakstīgalas, sarkanrīklītes un citi putni, kas pieskandina citu Eiropas pilsētu parkus un dārzus. Kaķene gadā iznīcina vidēji 100 putnu (galvenokārt jaunos, tikko izvestos) un vismaz desmit ligzdu.
Pievienots 2011 gada 9. decembrī | 0 komentāri
Oktobrī mirušais bijušais Krievijas premjerministrs Viktors Černomirdins vēsturē paliks ar izcilu krievu darbības raksturojumu «Hotjelji kak lučše, polučilos kak vsegda» (Gribējām kā labāk, sanāca kā vienmēr. kriev.val.). Tieši tā var raksturot Lindermana un Ušakova rosību Latvijā, vācot parakstus par otro valsts valodu. Gribējām kā labāk (pievērst uzmanību krievu valodas attīstībai Latvijā, konsolidēt savas partijas vēlētājus, nodrošināt Ušakovam otro terminu mēra amatā), sanāca kā vienmēr (iztērējām valsts naudu 4 miljonus nevajadzīgam referendumam, kura iznākums jau iepriekš zināms, aizvainojām latviešus, radījām viņiem iespaidu, ka Lindermans un Ušakovs patiesībā ir Krievijas nauda, reāli pasliktinājām Latvijas un Krievijas attiecības).
Pievienots 2011 gada 9. novembrī | 0 komentāri
Godātais Latvijas Televīzijas vadītāj, godātie «Panorāmas» veidotāji!
Pievienots 2011 gada 3. novembrī | 0 komentāri
Ozolnieku dome pieņēma saistošus noteikumus – sava novada teritorijā aizliegt smēķēt uz daudzdzīvokļu māju lodžijām un balkoniem, pie atvērtiem logiem un tuvāk par 10 metriem no daudzdzīvokļu ēkas. Grozījumu pamatā bija iedzīvotāju sūdzības par citu daudzdzīvokļu namu iedzīvotāju smēķēšanu tiešā kaimiņu– grūtnieču un mazu bērnu klātbūtnē. Ozolnieku novada dome pieņēma cildenu un godprātīgu lēmumu– samazināt otrreizējo dūmu kaitīgo ietekmi uz sievietes un bērna veselību.
Pievienots 2011 gada 12. aprīlī | 0 komentāri
Latviešiem ir tikai trīs lietas, ko visi zina, pārvalda vai vismaz pieprot. Pirmkārt, tā ir kaimiņu bērnu audzināšana. Diemžēl kaimiņu bērni jau sen ir Īrijā, bet Latvijā ir veseli ciemi bez neviena jaundzimušā.
Pievienots 2011 gada 22. martā | 0 komentāri
Pasaule seko līdzi 11. marta 9 ballu zemestrīces un cunami seku novēršanai Japānā. Kamēr numerologi aplūko 11.gadu kontekstā ar 11.martu, atceras 11.martu Madrides piepilsētas dzelzceļa stacijās, pasaules ziņu aģentūras cenšas mūs pārklāt ar drausmīgiem un šokējošiem skaitļiem, skatiem un video rullīšiem. Zemestrīces upuru skaits Japānā sasniedzis 8450 cilvēkus, bet bez vēsts pazuduši 12 913 iedzīvotāji. Aptuveni 360 tūkstoši cilvēku evakuēti no katastrofas zonas un izvietoti pagaidu nometnēs 14 valsts prefektūrās. Ar lielāko varbūtību kopējais upuru skaits pārsniegs 20 000.
Pievienots 2010 gada 31. decembrī | 0 komentāri
Apliecināsim viens otram un paši sev: 2011. gadā veselības aprūpe Latvijā būs, un tā būs labāka nekā šogad, labāka nekā 2009. gadā un daudz labāka nekā 1990. gadā. Latvijas medicīna un veselības aprūpe ir attīstījusies no gada uz gadu, tā ir tiešām Eiropas mēroga medicīna, kaut dažkārt tas noticis nevis pateicoties valsts atbalstam, bet gan par spīti neatbalstam.
Pievienots 2010 gada 22. novembrī | 0 komentāri
Mani saskumdināja tas, ko skatīju televizijā un klausījos Latvijas Radio pēc tam, kad valdība, svētku dienās pa 20 stundām diennaktī strādājusi, bija nonākusi līdz konsolidētam budžetam. Tā vietā lai kvalificēti un precīzi skaidrotu– kāds ir valdības lēmums– atskanēja vaimanas par to, ka tiks celti nodokļi. Itin labi zināms, ka lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju lāga neatšķir nodokļus no nodevām vai vēl vairāk– personalizētos no patēriņa nodokļiem, mūsu pašu valsts mēdiji kurināja sašutumu par slikto valdību, kas paaugstina nodokļus.
Pievienots 2010 gada 26. augustā | 0 komentāri
Ministru kabinets šodien piešķir 26.2 miljonus latu veselības aprūpei. Labs darbs, īpaši, ņemot vērā iekšējo pārsadali, kas veikta jau 20 miljonu apjomā. Patiesībā tas liecina par labu komunikāciju starp Saeimas priekšsēdētāju Gundaru Daudzi, Ministru prezidentu Valdi Dombrovski un Veselības ministru Didzi Gavaru. Sarunu gaitā Ārstu biedrība, protams, cerēja un prasīja valdībai vairāk, bet Ministru prezidents un Saeimas priekšsēdētājs palika pie minimālā nepieciešamā, lai veselības nozare nesabruktu pavisam pēc visa tā, ko pagājušogad sadarīja profesore Baiba Rozentāle.
Par autoru
Latvijas Ārstu biedrības prezidents
Reklāma