Ziedonis Caune
pašvaldības
Jauna sporta halle Valgundē – solis uz labāku nākotni
Pievienots 2012 gada 26. maijā | 0 komentāri
Drukāt
Izvērtējot dažādus viedokļus par jaunās Kalnciema vidusskolas sporta halles būvniecību rodas gandarījums. Cilvēkos jūtams prieks par to, ko Jelgavas novads ir paveicis līdz šim un kas vēl tiek plānots. Jauna sporta halles būvniecība, soliņu izveide zaļajā zonā vai gluži vienkāršs rokasspiediens no pagasta iedzīvotāja ir tas, kas man kā novada vadītājam liek sirdij pukstēt straujāk. Ir paveiktie darbi un ir arī to novērtējums.

Jelgavas novada pagasti visi kopā ir kā varena celtne un to satur katra pagasta iedzīvotāji un attīstība. Un mans uzdevums ir padarīt šo celtni stabilu un monolītu arī uz priekšu. Sporta halles būvniecība Kalnciema skolā, veloceliņu izbūve un kaut vai šautuves izveide, ja tāda nepiešama jaunsargu apmācībai – tie visi kopā ir pagasta attīstību nodrošinoši elementi. Starp citu, pirms pāris dienām novada dome tieši apstiprināja lēmumprojektu, par šautuves izveidi Valgundes pagasta Kalnciema vidusskolā. Ļoti atbalstu viedokli, ka katrā pagasta skolā nepieciešams izveidot jaunsardzes pulciņu, lai jauniešiem nodrošinātu iespēju attīstīt dažādas prasmes, aizpildot brīvo laiku lietderīgi un nerastos idejas par veselībai kaitīgu vielu lietošanu, par nelikumīgām darbībām un nīkuļošanu.

Nevarētu teikt, ka Valgundes pagasts nīkuļo, tomēr tajā ir maz auglīgas aramzemes, lai izvērstu lauksaimniecības attīstību, tāpēc šobrīd jāliek akcents tieši uz infrastruktūras attīstību. Un ir tuvredzīgi skatīties uz Kalnciema vidusskolas sporta halli tikai kā piebūvi, jo to neizmantos tikai skola vai pagasta iedzīvotāji. Tur nebūs tikai volejbola vai florbola nodarbības, tā tiks veidota kā zāle ar pilnu noslodzi arī dažādiem citiem sporta pasākumiem novada un visas valsts mērogā.

Jau vairākkārtīgi pierādījies tas, ka sporta halles, kuras tiek uzceltas dažādos Latvijas novados piesaista ne tikai jauniešus,bet šādu sporta objektu esamība saliedē cilvēkus arī brieduma gados. Ceru, ka uzlabojoties ekonomiskajai situācijai, atsāks palielināties arī iedzīvotāju skaits.

Pēc halles būvniecības domāsim par nākamo soli – ražošanas infrastruktūras attīstību un investīciju piesaisti pagastam, tādējādi nodrošinot iedzīvotājiem vairāk darba vietu. Tāpat netiks atstāti novārtā arī sociālie vai izglītības jautājumi.

Šī Kalnciema vidusskolas halles būvniecība ir tikai viens Valgundes pagasta attīstības posms, tam sekos arī tālāks darbs pie arvien jaunu iespēju radīšanas pagasta iedzīvotājiem.

Viss mans darbs, lai Jelgavas novads veidotos par vienu no spēcīgākajiem Latvijā. Kopā mums izdosies.

Komentāri:
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Tavs komentārs:
Par autoru
Jelgavas novada domes priekšsēdētājs
Reklāma