Valdis Dombrovskis
politika
Par ZZS, VL–TB/LNNK un SC nosūtīto vienošanās projektu
Pievienots 2010 gada 14. oktobrī | 0 komentāri
Drukāt
Ir pagājušas gandrīz divas nedēļas, kopš Latvijas Republikas pilsoņi piedalījās 10.Saeimas vēlēšanās, vairākumā paužot savu atbalstu piecām partiju apvienībām, kuras pārstāvošie politiķi nu kļūs par nākamā parlamenta deputātiem.

Šo divu pēcvēlēšanu nedēļu laikā, politiķu divpusējās un daudzpusējās sarunās, sniedzot intervijas un izsakot viedokļus medijos par nākamajiem sadarbības partneriem valdībā, vairākumā argumentu ir izskanējis tikai atšķirīgais. Ir tikušas pat nosauktas sarkanās līnijas un nospraustas robežas, aiz kurām atsevišķi politiķi solās nespert ne soli. Pagaidām gan vēl nav pausti publiski aicinājumi vai ierosinājumi par labu kopīgā un vienojošā meklēšanai, par labu savstarpējai sapratnei un uz sadarbības vērstiem kopsaucējiem mūsu valsts un tās iedzīvotāju labā.

Vēlēšanas ir robežškirtne un politiķu eksāmens vienlaikus, tomēr ar vēlēšanām nekas nebeidzas. Vēlētāju dotais mandāts darbam nākamajiem četriem gadiem vienlaikus ir liela atbildība un uzticēšanās kredīts, kuru godam atdot varēsim tikai tad, ja darbos pierādīsim, ka esam tālredzīgi, gudri un atbildīgi. Mūsu vēlētāji un visi Latvijas iedzīvotāji, kas pārdzīvojuši smagāko krīzes laiku, ir pamatoti pelnījuši varu, kas strādā cilvēkam, nevis savstarpējās pretrunās un politiskajos manevros par primāro izvēlas pašpietiekamību.

Mēs labi apzināmies, ka vismaz nākamo pāris gadu laikā mūsu valsts ekonomiskā un arī politiskā dzīve prasīs virkni izšķirīgu, izsvērtu un pārdomātu politisku lēmumu. Ja politiķu ambīcijas šajā laikā būs vērstas konkurētspējīgas un plaukstošas valsts attīstības virzienā, iecerētais izdosies daudz ātrāk un veiksmīgāk nekā šobrīd varam iedomāties. Ja ambīcijām būs tikai konkrēta politiskā spēka pašpietiekamības motivācija, savu uzdevumu varam arī neizpildīt.

Šis nav aicinājums „norakt kara cirvjus”, jo nav pamata domāt, ka 10.Saeimā ievēlētie politiskie spēki ir nākuši uz vēlēšanām ar mērķi karot viens pret otru. Mums ir nesalīdzināmi augstāki mērķi un būtiskāki uzdevumi: tā ir sabiedrības uzticības politiķiem un godīgai politikai atgūšana, tā ir krīzes seku pārvarēšana un valsts ekonomiskās izaugsmes atjaunošana, tā ir tādas valsts izveidošana, kuras pilsoņi ir droši par šodienu un nākotni, jūtas lepni par savu dzimteni un patiesi piederīgi Latvijai, pasargāti no politiskiem vai ekonomiskiem satricinājumiem nākotnē. Tikai vienojoties par kopīgo mēs to visu varēsim sasniegt.

Nosūtu Jūsu partiju apvienības vērtējumam 14.oktobra „Vienotības” valdes sēdē apstiprināto „Vienošanās par sadarbību nacionālās vienotības un izaugsmes veicināšanai” dokumenta projektu, ko piedāvāju izskatīt kā pamatu nākamās valdības veidošanai.

Aicinu sniegt atbildi līdz 18.oktobra pulksten 17.00.

Piedāvātais projekts atrodams šeit.


Komentāri:
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Tavs komentārs:
Par autoru
Bijušais LR Ministru prezidents
Reklāma